YENİ DERECELER İSTİYOR 

Samsun Yelken Kulübü, bir yandan 6-12 yaşları arasındaki çocuklara ücretsiz yelken sporu ile ilgili eğitim verirken, bir yandan da müsabık sporcuların eğitimlerine devam ediyor. Yelken Kulübü Antrenörü Kerem Gökhan Bulut, bu sezon yarışların yoğun geçeceğini belirterek, "Yaz sezonunda yarış takımımız çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan da kursiyerler içerisinden yetenekli sporcuları seçip, yarış takımımıza lisanslı sporcu yapma niyetindeyiz. Bu sene önce İstanbul il yarışı ardından Tekirdağ'da gerçekleşecek uluslararası yarışa katılacağız. Daha sonra ise, Türkiye Şampiyonası, Bölge şampiyonası, kış kupası gibi birçok yarış var. Derecelerimiz var. Bunlara yenilerini eklemek için çalışıyoruz" dedi. 

SPORUN YAŞI YOK 

Yelken sporunu her yaştaki bireyin yapabileceğine değinen Bulut, " 60 yaşında da 10 yaşında da sporcumuz var. Ama optimist dediğimiz sınıf 15 yaşına kadar yarışılan bir sınıf. O yüzden küçük yaşta başlamak gerekiyor" derken, 13 yaşındaki sporcu Defne Belda, "5 senedir bu sporu yapıyorum. Yarışlara katılıyorum. Kulübümüz ev sahipliğinde olan yarışta ilk ödülümü aldım. Yarışlar eğlenceli geçiyor. Tekne sürmek eğlenceli aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza da öğretiyoruz. Yelken sporu bir hobi oluyor. Yazın yelken sürmenin dışında tesisimizde hem havuzda hem de denizde yüzebiliyoruz. Eğlenceli şeyler yapıyoruz" diye konuştu.

"ÖĞRENİRKEN EĞLENİYORUZ"

Samsun Yelken Kulübü'nde yelken sporu yapmanın dışında, çeşitli aktivitelerde yaptıklarını ve kendi yaş grubundaki kişileri kulübe beklediklerini belirten 10 yaşındaki Defne Gökçiçek ise şunları söyledi:  "İlk defa müsabık olarak yarışmaya katılacağım. Çok heyecanlıyım. O yüzden yarışın keyfini çıkartmak istiyorum. Bence kulübümüzü seçebilirler burada sadece yelken sürmüyoruz daha birçok aktivite yapıyoruz" 

Esra VURAL Özel Haber 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.