Samsun Valisi Zülkif Dağlı'ya YİKOB Brifingi: "Çok Önemsiyoruz" Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, YİKOB Zirvesi'ne katılan idarecilerden bilgi aldı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, YİKOB Başkanı Vali Yardımcısı İbrahim Civelek ve YİKOB Şube Müdürleriyle toplantı gerçekleştirerek, Mart ayının başında Antalya’da gerçekleştirilen YİKOB Zirvesi ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca (YİKOB) Samsun'da yürütülen kamu yatırımları, proje ve hizmetlerin son durumu hakkında brifing aldı.

YİKOB Zirvesi’ne Samsun YİKOB’dan katılan heyetin başında bulunan ve zirvenin ana gündemi olan YİKOB Kapasite Güçlendirme Projesi’nin geldiği nokta, program süresince yapılan değerlendirmeler ve izlenimleri hakkında Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya, Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı İbrahim Civelek, bilgiler verdi.

Toplantı sonrası konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları artık ülkemizdeki toplam kamu yatırımlarının yüzde 5 ile yüzde 10’unu gerçekleştiren kurumlar olmuşlardır. Bu rakamlar sekiz yıllık geçmişe sahip bir kuruluş için fazlasıyla kıymetlidir. Bu çerçeveden bakıldığında Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları fonksiyon olarak yerelde yatırımları koordine eden, kurum ve kuruluşlara rehberlik eden Valiye bağlı bir kuruluştan; il düzeyinde yatırımları bizzat gerçekleştiren, her geçen gün kapasitesini arttıran kamu aktörlerine dönüşmüşlerdir. Bizler de ebetteki YİKOB’u çok önemsiyoruz. İstisnasız her ayın ilk Salı günü toplanıp devam eden yatırımlarımızı, o yatırımı bizzat takip etmekle görevli teknik personelden dinliyor, ara ara bu toplantılara diğer paydaşları da dâhil ederek varsa koordinasyon gerektiren konulardaki sorunları gidermeye çalışıyoruz. Yine idari olarak da yöneticilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Dolayısıyla Sayın Bakanımızın himayelerinde yaklaşık iki yıldır yürütülen ve sonuçları itibarıyla YİKOB’ların gelişimine katkı sunacak olan bu projeyi de yakından takip ediyoruz.” dedi.

Samsun Medya Grubu-Haber Merkezi

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.