Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın Ramazan ayında israfın çok olduğu toplu iftarlara katılmak yerine, yetimler, ihtiyaç sahipleri, kimsesizler, şehit aileleri ve gazilerin yanında olunması yönündeki talimatına, siyasi parti il başkanlarından destek mesajları geldi.

28-siyasiler (2).JPG

'ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ'

Vali Dağlı'nın talimatını yerinde bulduğunu ve konuyu MHP Genel Merkezi ile görüşeceğini ileten MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "Sayın Valimizin düşüncesi çok doğru bir düşüncedir. Şehit ailelerimize, gazilere ve tüm ihtiyaç sahiplerine değer katarak onlarla bir araya gelmeliyiz. Biz bu noktada üzerimize düşeni yaparız. İnsanlar kendilerini göstermek için toplu iftarlarda bir araya geliyor. Bu tutum yanlış. Ayrıca pandemi dönemindeyiz. Dikkat etmek gerekiyor" açıklamasını yaptı.

28-siyasiler (3).JPG

MUHTAÇLAR TESPİT EDİLSİN

Ramazan ayının, paylaşım ayı olduğunu ifade eden İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy'da özellikle belediyelerin daha önce mahalle mahalle toplu iftar yemekleri düzenlediğini hatırlatarak "Bu şekilde yapılan programlarda israf oluyordu. Aslında yardıma muhtaç kimseler tespit edilse, yapılan masrafta doğru şekilde kullanılmış olur" şeklinde konuştu.

28-siyasiler (1).jpg

RAMAZANIN BEREKETİNİ KAÇIRIYOR

Vali Dağlı'nın çok doğru bir meseleye temas ettiğini söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen'de konuyla ilgili Samsun Medya Grubu'na şunları dile getirdi:

"İbadet ayı olan ramazan ayında bir şeyler de gizli yapılmalıdır. Ancak bazı belediyeler ve bazı kurumlar toplu iftarlar düzenliyor. Ve bu iftarları topluma yaymadan, kendi etrafıyla yapıyor. Ve bu bir siyasi gövde gösterisine, siyasi bir obje haline dönüşüyor. Bu da ramazanın bereketini kaçırıyor."

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.