Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Ramazan ayında dar gelirli vatandaşlara yapılan ayni ve nakdi yardımların en üst seviyeye taşınması, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca yardım yapılan dar gelirli ailelere, çok daha fazla ihtimam gösterilmesi konusunda kaymakamlara ve kurum yöneticilerine talimat verdi.

WhatsApp Image 2022-03-25 at 14.59.59.jpeg

KAYMAKAMLARLA BİR ARAYA GELDİ

Yaklaşan Ramazan ayının ilimiz genelinde manevi iklimine uygun bir şekilde yaşanabilmesi için yürütülecek faaliyetler ile Ramazan ayında ortaya çıkabilecek haksız fiyat artışları ve stokçulukla mücadele kapsamında yapılacak çalışmaların görüşüldüğü kaymakamlar toplantısı, Vali Dağlı’nın başkanlığında, Vali Yardımcıları Hasan Öztürk ve Şevket Cinbir, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

WhatsApp Image 2022-03-25 at 15.00.00.jpeg

TOPLU İFTAR UYARISI

Yetim ve öksüzlerin gözetildiği, muhtaç ve kimsesizlerin kollandığı, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel biçimde yaşandığı Ramazan ayına çok az bir süre kaldığını belirten Vali Dağlı, faaliyet ve programların büyük önem arz ettiğinin altını çizdi. Dağlı, ilçe kaymakamlarının ve kurum yöneticilerine; israfın çok olduğu toplu iftarlara katılmak yerine, yetimler, ihtiyaç sahipleri, kimsesizler, şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmelerinin çok daha uygun olacağını ifade etti.

KADINLAR VE GENÇLER ÖNCELİKLİ

Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının sağladığı desteklerin yanı sıra, kamu ve özel sektör imkanları da seferber edilerek dar gelirli vatandaşlara yapılan ayni ve nakdi yardımların en üst seviyeye taşınmasını isteyen Vali Dağlı, dar gelirli ailelere çok daha fazla ihtimam gösterilmesini söyledi. İslam İşbirliği Teşkilatınca 2013 yılında alınan kararla Dünya Yetimler Günü olarak belirlenen Ramazan ayının 15. gününde tüm ilçelerde düzenlenecek iftar programıyla, yetim çocuklarımız ile bir araya gelinmesi talimatı veren Vali Dağlı, ayrıca gerçekleştirilecek tüm faaliyet ve programlarda kadınlara ve gençlere öncelik verilmesini istedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.