Samsun Valisi Zülkif Dağlı'dan Mücadele Çağrısı Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bağımlılıkla mücadelenin insanlığın önündeki en önemli konu olduğunu belirterek, topyekun destek çağrısında bulundu

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bağımlılıkla mücadelenin sadece kolluk kuvvetlerinin değil, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, STK'ların ve yerel yönetimler ile üniversitelerin hep birlikte çalışması gereken bir konu olduğunu belirterek, topyekun mücadele çağrısında bulundu.

MESLEK SAHİBİ OLACAKLAR Yeşilay'ın Türkiye'de 123 projesi içinden birinci seçilen Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı SESOB, Yeşilay Samsun Şubesi ve İlkadım Halk Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla gerçekleştirilen 'Her Değişim Bir Umut Projesi'nin açılışı yapıldı. Proje kapsamında hükümlülerin kuaförlük, berberlik ve tekstil alanında eğitim alacak ve meslek sahibi olmaları sağlanacak.

25 OCAK'TA ÇALIŞTAY VAR Projenin önemine değinen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Gençlerimiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için buradayız. Bağımlılıkla mücadele konusu sadece kolluk kuvvetlerinin yapması gereken bir iş değil. Bağımlılıkla mücadele tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, STK'ların, yerel yönetimler ve ve üniversitelerimizin hep birlikte çalışması gereken ve ancak o zaman başarıya ulaşılabilecek bir konu. Bu kadar çetrefilli, geniş, önemli ve büyük bir çalışmayı içermesi gerekiyor. Üniversitemizde 'Bağımlılıkla Mücadele Merkezi' kuruldu. 25 Ocak'ta da bir günlük bir çalıştay yapacağız. Bir çocuğumuz ve gencimiz buna bulaştıysa, bu çocuklarımızı rehabilite etmek hayata yeniden ilk başladıkları gibi döndürmek hepimizin bir numaralı görevi. Bunu yapmakla yükümlüyüz. Bağımlılıkla mücadele insanlığın önündeki en önemli konu. Bu projenin aslını ve bel kemiğini de bu meydana getiriyor. İşi olmayanın yanlış yollara sapma riski her zaman var maalesef. Bu manada bu projeyi önemsiyor buna benzer çalışmaları da bekliyoruz" dedi.

TEMEL AMAÇ MESLEK EDİNDİRMEK Ceza adalet sisteminin temel amaçlarından birinin de hükümlüyü rehabilite edip tekrar topluma kazandırmak olduğunu dile getiren Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, "Bu amaçla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Koruma Kurulu Başkanlığı olarak, 'Emeğimiz Eğitim İçin Projesi', 'Benim Uyku Arkadaşım Projesi' ve 'Sosyal Market Projesi'ni hayata geçirdik. 'Her Değişim Bir Umut Projesi' ise Yeşilay'ın Türkiye'de 123 proje içerisinde 1. olmuştur. Projemizin amacı hükümlülerimize meslek edindirmek ve ustalık belgesini alarak kendi iş sahasını açma imkanı sağlamaktır. Projemiz 10 ay devam edecektir. Bu projeye kadın-erkek kuaförlük kursu ve medikal tekstil kursu verilecektir" diye konuştu.

HER SIKINTIDA TEŞKİLAMIZ HAZIR SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler "Biz dalımızın dışında da Samsun'da her kanayan yaraya merhem olmak mecburiyetinde kendimizi hissettik ve bu konuya da el attık. Bu projeyi hayata geçirdik. Denetimli serbestliğe gelen bağımlıkla ilgili olan 29 yaşına kadar ki kişilerden 5-7-13'er kişiler seçerek, kuaförlük, berberlik ve tekstil dalında eğitim vereceğiz. Daha sonra sertifika alıp iş yeri açabilecekler. Samsun'da bu dalda olduğu gibi her türlü sıkıntılarda teşkilatımızın hazır olduğunu ve her zamanda valimizin, başsavcımızın ve diğer kurumlarımızın emrinde olduğumuzu bildiriyoruz. Valimiz her konuda bize destek oluyor. Bu konuda da destek olan valimize ve diğer kurumlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Törene, İl Sağlık Müdürü ve Yeşilay Samsun Şube Başkanı Dr. Muhammet Ali Oruç'un yanı sıra Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Ali Bulut, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.