Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Dağlı mesajında, yola çıkacak olan vatandaşlara da uyarıda bulundu.

Vali Dağlı bayram mesajında şu ifadeler yer verildi;

Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının pekiştiği, kardeşlik ve dostluğun en sıcak şekilde hissedildiği bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, dostların kucaklaştığı, ihtiyaç sahiplerinin hatırlandığı Kurban Bayramı’nın; milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.

"TÜM ÖNLEMLERİ ALMIŞ BULUNMAKTAYIZ"

Millî ve manevi değerlerimize sahip çıkarak geleceğe emin adımlarla yürümemize vesile olan bayramlarımız, bu değerlerin toplumumuza kazandırdığı birlik, dayanışma ve kardeşlik ruhunu gelecek nesillere aktarmak adına büyük önem arz etmektedir. Sevdiklerimizle güzel anılar biriktireceğimiz, gönülden gönüle kurulan bağların daha da güçleneceği bu bayram günlerinde mutluluğumuza gölge düşmemesi adına görev ve sorumluluk alanımıza giren bütün önlemleri almış bulunmaktayız. Değerli vatandaşlarımızın da alınan önlemlere uyması ve sorumluluklarına riayet etmesi büyük önem taşımaktadır.

"SİLAHA YER VERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM"

Yola çıkan vatandaşlarımız, emniyet kemerlerini takarak, hızlarını azaltarak, yaya geçişlerine öncelik vererek, uykusuz yola çıkmayarak ve özellikle direksiyon başında cep telefonlarını kullanmayarak acı haberler almadığımız bir bayram yaşamamıza katkıda bulunacaklardır. Mübarek Kurban Bayramı’nda dini vecibelerini yerine getiren değerli Samsunluların da belirlenen kesim yerlerinde, ehil kişilerden yardım alarak usulüne uygun bir şekilde kurban görevini ifa edeceğine yürekten inanıyorum. Sevgiye ve barışa açılan kapı olan bu sevinç günlerinde, silah atarak bir başkasının üzüntüsüne vesile olmamak adına kutlamalarımızda silaha yer verilmemesini de önemle rica ediyorum.

"NİCE BAYRAMLAR DİLİYORUM"

Bu duygu ve düşüncelerle, Samsunlu hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı ve esenlikler içerisinde nice bayramlar yaşamalarını diliyorum. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.