Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, Kaymakamlarla gerçekleştirdiği toplantıda bayramda tedbirlerin en üst düzeyde olacağını açıkladı. 

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, bayramda silahlı kutlama yapılmaması, boğulma vakaları, kadına şiddet, orman yangınları ve bayram tedbirleri ile ilgili, İlçe Kaymakamlarının katılımıyla toplantı yaptı.

"SİLAHLA BAYRAM OLMAZ"

Samsun Valisi Doç.Dr. Dağlı, toplantı öncesi Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, özellikle bayram sabahı silahla havaya ateş açılmaması ile ilgili uyarıda bulundu. Vali Dağlı, "Bayramlar sevinç günleridir. Sevinç günlerini hiç bir zaman üzüntülü günlere ve çevremizdeki cana kastedecek günlere dönüştürmememiz gerekiyor. Bayramlarda selalar okunur, bayram namazına gidilir. Bayramda silahın yeri yoktur. Silahla bayram olmaz" dedi.

TRAFİK TEDBİRLERİ SIKI BİR ŞEKİLDE UYGULANACAĞINA DEĞİNDİ

Uzun bir bayram tatiline giriliceğini hatırlatan Vali Dağlı, alınan tedbirlere ilişkin açıklamasında, sürücüleri hız yapmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Dağlı, bayram tatiline gidecek olan araç sürücülerinin, emniyet kemerlerini takmaları ve seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmamaları gerektiğini kaydeden Samsun Valisi Zülkif Dağlı, il sınırları içinde trafik tedbirlerinin sıkı bir şekilde uygulanacağını vurguladı.

Açıklamasında boğulma olaylarına karşı da ikazlarda bulunan Vali Dağlı, sıcak havada denize gireceklerin çeken akıntıya dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Samsun Valiliğinde, gerçekleşen toplantıda ise Vali Zülkif Dağlı, orman yangınları, düğün, nişan, asker uğurlama gibi etkinliklerde silah kullanılmaması ile kadına şiddet olayları konusunda alınan tedbirlere ilişkin, Kaymakamlarla görüş alış verişinde bulundu.

Haydar ÖZTÜRK- Buğra MAYUK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.