Anemon Otel’de gerçekleştirilen programa, SAMGİAD’ın önceki dönem başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan SAMGİAD Başkanı Aytekin Demir, derneğin 2008 yılında sekiz genç girişimci tarafından kurulduğunu belirterek, “Bugün aramıza katılacak yeni arkadaşlarımızla birlikte 225 kişilik büyük bir aileye ulaştık. Derneğimiz, iş dünyasının farklı sektörlerinden gelen iş insanlarını bir araya getirerek güçlü bir yapıya sahip olmuştur” dedi.

“GENÇLİĞE YAPILAN HER YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR”
Dernek olarak iş dünyasının gelişimine katkı sunmayı, iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Demir, şöyle devam etti:
“Bugün burada ortak hayallerimizi, şehrimize olan inancımızı ve ülkemizin geleceğine dair umutlarımızı paylaşmak için toplandık. İçinde bulunduğumuz dönem, hem küresel hem de yerel ölçekte birçok zorluğu beraberinde getiriyor. Ancak her zorluk, aynı zamanda yeni fırsatlar da doğurur. Bu noktada kamunun, yerel yönetimlerin ve sivil toplumun iş birliği bizler için büyük önem taşıyor. Sayın Valimizin ve Belediye Başkanımızın gençlere verdiği desteği biliyor, bu desteğin artarak süreceğine olan inancımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Gençliğe yapılan her yatırım, geleceğe yapılan en güçlü yatırımdır. Güçlü iş birlikleri yalnızca ekonomik değil; sosyal ve kültürel kalkınmanın da lokomotifidir. Bugün burada attığımız her adım, yarının daha güçlü Türkiye’sine bir katkıdır. Gençler olarak bizler, sorumluluk almaktan, risk almaktan ve üretmekten kaçınmayacağız; ancak bunu yaparken iş birliği, dayanışma ve ortak aklı her zaman ön planda tutacağız.”

PROJE VE YATIRIMLAR GÜNDEMDEYDİ
Programda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, SAMGİAD üyeleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek belediye tarafından yürütülen proje ve hizmetler hakkında bilgi paylaştı. Samsun Valisi Orhan Tavlı ise kente kazandırılan ve planlanan yatırımlar hakkında genç iş insanlarını bilgilendirdi.

YENİ ÜYELERE PLAKET TAKDİMİ
Etkinliğin sonunda, derneğe katılan yeni üyelere Vali Orhan Tavlı ve Başkan Halit Doğan tarafından katılım belgeleri verildi. SAMGİAD Başkanı Aytekin Demir, programa katılımlarından dolayı Vali Tavlı ve Başkan Doğan’a teşekkür ederek kendilerine bir tablo hediye etti.






