Samsun Valisi Orhan Tavlı, engellilerin spor, sanat, siyaset, eğitim ve iş dünyası başta olmak üzere hayatın tüm alanlarında elde ettikleri başarılarla gurur duyduklarını ifade etti.

ENGELLİ VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Vali Tavlı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik programına katıldı. Vali Tavlı, Dernek Başkanı Fahrettin Öztürk ve dernek üyesi engelli vatandaşlarla sohbet etti. Öte yandan Vali Tavlı, Atakum Sporcu Fabrikası'nda düzenlenen programda engelli sporcularla bir araya geldi.

İLHAM VERİYORLAR

Engellilerin toplumun ayrılmaz parçası olduğunun altını çizen Vali Tavlı şu ifadelere yer verdi: "Engelli kardeşlerimiz spor, sanat, siyaset, eğitim ve iş dünyası başta olmak üzere hayatın tüm alanlarında elde ettikleri başarılarla bizleri gururlandırmaktadır. Her konuda engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya gayret gösteren devletimiz de onların sorunlarının çözümünü önceleyen bir anlayışla son yıllarda önemli çalışmalar yürütmüş, sosyal hayatta daha çok yer almaları için imkanlarını seferber etmiştir. Bu doğrultuda, eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar pek çok konuda engellilerimizin sorunlarına çözüm olmak, toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için adımlar atılmıştır.Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, hayatın tüm zorluklarına rağmen mücadele azimleri ve kararlılıklarıyla herkese ilham veren tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Günaydın Samsun 3 Mayıs Perşembe Günaydın Samsun 3 Mayıs Perşembe

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.