Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Kudüs’ün barış ve huzura kavuşması için her zaman gündemde tutulması gerektiğini söyledi.

VALİ DAĞLI, KUDÜS VE AKSA KİTABINI DAĞITTI

Vali Zülkif Dağlı, Samsun Valiliği’nin himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kudüs Platformu iş birliğiyle uygulanan kitap tahlil programı kapsamında Atakum Onur Ateş Anadolu Lisesi’nde düzenlenen kitap dağıtım töreninde öğrencilere Prof. Dr. Bünyamin Erul’un kaleme aldığı Kudüs ve Aksa kitabını dağıttı.

"YENİDEN BARIŞ VE HUZURA KAVUŞMASI İÇİN"

Mescid-i Aksa’yı bağrında barındıran Kudüs’ün evrensel bir değer olduğuna dikkat çekerek, Müslümanların ilk kıblesi oluşu ve Hazreti Muhammed'in Miraç’a yükseldiği yer olması nedeniyle Müslümanlar için ayrı bir ehemmiyeti bulunduğunu ifade eden Vali Dağlı, yıllardır acı ve gözyaşının hüküm sürdüğü bu coğrafyanın yeniden barış ve huzura kavuşması için her zaman gündemde tutulması gerektiğini vurguladı.

"4 OKULDA 555 ÖĞRENCİYE DAĞITACAĞIZ"

Geçen yıl da çeşitli okullarda dağıtım yaptıkları ve öğrencilerin sene sonunda tahlil paneliyle her yönüyle değerlendirdiği Kudüs ve Aksa kitabını bugün de 4 okulda 555 öğrenciye dağıtacaklarını kaydeden Zülkif Dağlı, bu etkinliği Kudüs’ün unutturulmaması anlamında çok kıymetli gördüklerini belirterek, aynı zamanda gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları noktasında da önemli faydalar sağlayacağına inandığını bildirdi.

ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Kitap dağıtımının ardından okulda bulunan zeka oyunları salonunu ziyaret ederek satranç, mangala ve labirent gibi zeka oyunlarla beyin jimnastiği yapan öğrencilere başarılar dileyen Samsun Valisi Zülkif Dağlı, daha sonra okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.