Samsun Bafra Ziraat Odası tarafından tarım alanlarında yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili düzenlenen değerlendirme toplantısı Vali Zülkif Dağlı'nın katılımlarıyla gerçekleşti. Bafra Öğretmenevinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner yaptı.

AW580711_03.jpg

Programda konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “2 gün önce Tokat’taki programda Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardı. Yani talimatı; ‘Bir karış toprağımızı bile boş bırakmayacağız’ ifadelerini kullandı. Olması gereken bu. Biz baktığımızda Bafra olarak şanslıyız, gerçekten bereketli topraklar üzerinde bulunuyoruz. Sulama ile ilgili fazla su sorunu olmadığı kıymetli bir deltanın üzerindeyiz. Bu manada baktığımızda topraklarımızı da tamamını ekip biçiyoruz büyük oranda. Toplantılarımızın amacı bunu nasıl daha verimli yaparız. Bitkisel ürünlere baktığımızda 24 çeşit bitkinin burada üretildiğini görüyoruz. Kümülatif olarak Türkiye birinciliklerimiz var. İkinciyiz, üçüncüyüz bazı konularda. Bu da ilçemizin nedenli olduğunu gösteriyor. Bu 24 tane ürünü biz her halde 2 sene sonra örneğin fideciliği de oraya koyacağız. Sera OSB’nin devreye girmesiyle ve ondan esinlenen diğer çiftçilerimiz kendi tarlalarına seralar yapmaları suretiyle fidecilik gelecek, zeytin gelecek” dedi.

'BAFRA'DA 'ÜRÜN BORSASI' OLMASI ŞARTTIR'

Suyun önemine de değinen Vali Zülkif Dağlı, “Suyla ilgili bir sorunumuz olmasa da su artık çok stratejik bir madde haline geldi. Enerji diyoruz, su da bir enerji baktığımızda. Su olmazsa olmaz. Suyun önemi iklim değişikliği ile artık daha fazla anlıyoruz. Sulamada kapalı sistemi planlamamız lazım. Türkiye Mahsulleri Ofisinin pandemi döneminde ne kadar önemli hale geldiğini görüyoruz. Bafra’da hal öyle veya böyle mutlaka olacaktır. İlçedeki tüm donatılarıyla, oteli sosyal donatıları geniş mekanları, giriş yerleri ile Bafra’da hal olmazsa, olamazıdır. Ticaret borsamızın önemli bir yatırımı var. Burada ki ürün borsası konusu bundan sonra burada olacak. Bu Bafra’ya da yakışır. Pek çok sebzede Türkiye’de birinciliği, ikincili olan üretim yoğunluğu olarak bu ilçemizde ürün borsası olması şarttır diye düşünüyorum” diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.