Dünya Kadınlar Günü'nden bir gün önce Ordu'da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından 10 yerinden bıçaklanan 4 çocuk annesi kadının, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği haberi içimi yakarken, Dünya Kadınlar Günü'nde iki kadın yöneticimizin çalışmalarını konu alan haber, adeta ısıttı yüreğimi...

Samsun Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Teknik Müdür Yardımcısı Emine Kadıoğlu Uluçay ve Müdür Yardımcısı Sema Aydoğdu’nun başlattığı “Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor Projesi” çerçevesinde hayırsever vatandaşlardan malzeme desteği alındı. Lisenin atölye öğretmenleri ve öğrenciler tarafından 3 kabinli seyyar tuvalet üretimi yapıldı. Seyyar tuvaletin yanı sıra, güneş enerjili duş üretmek için de çalışma başlatıldı.
Okulu ziyaret ederek atölyelerde incelemelerde bulunan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, okul yönetimine, öğretmenlere ve öğrencilere çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Kaymakam Ertürkmen, “Hasan Çakın Kız Meslek Lisemizde, maske üretimi gerçekleştirdik. Orada da kadın öğretmenlerimiz öncülük etmişlerdi. Bugün de çok değerli 2 kadın idarecilerimiz öncülük yaptı. Her sıkıntıda olduğu gibi kadınlar bu sıkıntıları karşılıyor, bu işin sıkıntısını çekiyorlar. Meslek lisesi olarak deprem bölgesi için tasarladığınız bu çalışmadan dolayı, sizlere teşekkür ediyorum. İyi bir iş göreceğine inanıyorum. Siparişler alırız, çalışmalar bu yönde devam eder diye düşünüyorum. Bugün, Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Emeğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bunu düşünerek afet bölgesine yapmış olduğunuz çalışma, gerçekten takdire şayan. Bu yarayı hep beraber saracağız. Ama öncelikle her çalışmada olduğu gibi gerek yardım toplama çalışmalarında gerek yardımların zamanında ilgili yerlere ulaşmasında kadınlarımız Bafra’da öncülük yaptı. Bafralı, Samsunlu kadınlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Deprem bölgesi için duş yapmayı düşündüklerini söyleyen okul öğretmenlerine Kaymakam Ertürkmen, “Havalar ısınıyor, o bölge için güneş enerji sistemli duşlar yapılabilir. Onu da değerlendirirseniz hayırseverleri okula yönlendirelim. Hem okulumuza maddi destek sağlarlar hem de çocuklarımız eğitimine, emeğine bir katkı sağlarlar. Onlar da kendi hikayelerini oluştururlar” dedi.
Bu arada Olgunlaşma'daki, halk eğitim merkezlerindeki, okullardaki öğretmen ve öğrencilerin, Canik Belediyesi hanım konaklarındaki ve diğer belediyelerdeki personelin çalışmaları ile katkıları da çok değerli ve dayanışmayı güçlendiricidir her türlü takdirin üstündedir...
Dayanışma devam etsin, yaralar sarılsın...
Kalın sağlıcakla...