• Ankara’da TOBB Müşterek Kurul Toplantısı gerçekleştirildi, reel sektör gündemi ele alındı.
  • Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu iş dünyasının taleplerini aktardı.
  • Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katılım sağladı.
  • Finansmana erişim, KOBİ destekleri ve ihracat başlıkları öncelikli gündem oldu.
  • Reel sektörün sahada yaşadığı sorunlar doğrudan Bakan Şimşek’e iletildi.
  • Resmî kaynak TOBB ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası; detaylar Samsun Gazetesi’nde.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla düzenlenen TOBB Müşterek Kurul Toplantısı’na katıldı. TOBB Yönetim Kurulu, TOBB Genel İdare Kurulu, TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu ve TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu’nun bir araya geldiği toplantıda, reel sektörün yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı. İş dünyasının beklenti, talep ve çözüm önerileri Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e aktarıldı.

Whatsapp Image 2026 01 07 At 14.15.12

“İŞ DÜNYASININ TALEPLERİNİ GÜNDEME TAŞIDIK”

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, programda finansmana erişim başta olmak üzere KOBİ’lerin desteklenmesi, ihracatın artırılması ve yatırım ortamının güçlendirilmesine yönelik bir çok konunun ele alındığını belirtti. Murzioğlu, “Bölgemiz iş dünyasından da daha önce aldığımız görüş ve önerileri toplantı gündemine taşıdık. Reel sektörün sahada yaşadığı sorunları ve beklentileri doğrudan Sayın Bakanımıza iletme imkânı bulduk. İş dünyasının sürdürülebilir büyümesi açısından bu tür istişare toplantılarını son derece önemsiyoruz” dedi.

Samsun’da zehre darbe! Jandarma yakaladı
Samsun’da zehre darbe! Jandarma yakaladı
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 01 07 At 14.15.13

“SAMSUN TSO OLARAK HER PLATFORMDA YER ALIYORUZ”

Toplantının verimli geçtiğine de vurgu yapan Murzioğlu, “İş dünyamızın karşı karşıya olduğu sorunların çözümüne yönelik atılacak adımların ele alındığı, yapıcı bir toplantı oldu. Bu önemli istişare ortamının oluşmasına katkı sağlayan TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Samsun TSO olarak bölgemizin ekonomik ve ticari gelişimine katkı sağlayacak tüm platformlarda aktif şekilde yer almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Whatsapp Image 2026 01 07 At 14.15.12 (1)

Samsun'da tehlike büyüyor: Bir ilçede daha 9 mahallede alarm

Samsun Büyükşehir’den kış turizmine Akdağ hamlesi

DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TSO BÜLTEN