Samsun ilinde kullanılan "Samulaş" adı ile anılan şehir içi toplu taşıma, "hafif raylı sistem tramvay" durakları yeni hatlar eklenerek genişletilmiştir. "Samsun raylı sistem durakları", "Samsun tramway durak isimleri nelerdir?", sorularının yanıtı ve tüm detayları yazımızdan okuyabilirsiniz.

Samsun’un şehir içi ulaşımında en çok kullanılan toplu taşıma aracı olan Samsun Tramvay Hattı, 10 Ekim 2010 tarihinde hizmet vermeye başlamıştır.İlk olarak Gar ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında çalışmaya başlayan Samsun Hafif Raylı Sistem zaman içinde genişletilerek güzergahı uzatılmıştır.Günümüzde 3 etap olarak hizmet vermeye devam etmektedir. 

1.Etap Raylı Sistem Hattında 21 adet yolcu istasyonu bulunmaktadır. Tüm istasyonlarda yaya geçişinin güvenli bir şekilde sağlanması için yaya hemzemin geçitleri mevcuttur.

2.Etap Raylı Sistem Hattı ile ilave 15 istasyon daha yapılmış ve Raylı Sistem hattı yaklaşık 29 km’ ye çıkmış, istasyon sayısı ise 21’ den 36 ya yükselmiştir. 2.Etap Raylı Sistem Hattı üzerinde 4 adet üstgeçit bulunmaktadır.

3. Etap 19 Mayıs Üniversitesi Kampüs içi Raylı Sistem Hattı uzatım çalışmaları tamamlanarak ilave 7 istasyon ile hizmet vermeye başlamıştır.

SAMSUN TRAMVAY HAT İSİMLERİ

Üniversite, Körfez, Pelitköy, Kurupelit, Yeni Mahalle, Atakent, Çobanlı, Ömürevleri, Türkiş, Mimar Sinan, Atakum Belediyesi, Denizevleri, Karayolları, Güzel Sanatlar, Baruthane, Fener, Gençlik Parkı, Liman, Büyük Camii, Cumhuriyet Meydanı, Gar, Kılıçdede, Samsunspor, Belediyeevleri, Mavi Işıklar, Balıkçı Barınağı, Asarağaç, Kirazlık, Örnek Sanayi, İlkadım Sanayi, 19 Mayıs Sanayi, Organize Sanayi, Kerimbey, Cumhuriyet, Tekkeköy, Stadyum.

Samulaş Telefon Numarası: 0 362 436 00 01
Samulaş Adresi: Samsun-Ankara Karayolu Yeşildere Mah. Eski Köy Hizmetleri Binası Arkası / Samsun
Samulaş İnternet Sitesi: samulas.com.tr

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.