SAMSUN'DA TARIM KREDİ ÖNÜNDE KUYRUK

Ayçiçeği stokunda sıkıntı yaşandığı iddiasının gündeme gelmesinin ardından bazı büyük marketler ayçiçeği yağlarını depolarına saklamış, yağ fiyatlarının aşırı yükselmesine neden olmuştu. Ayçiçek yağlarının piyasadan çekilmesi ve vatandaşların yağlara yoğun talep oluşturup satın alması artan fiyatların daha da yükselmesine yol açmıştı. Yağların depoya çekilmesi ve bilinçsiz alışveriş sonrası bir anda fiyatını ikiye katlayan ayçiçeği yağı, Azak Denizi'nden yağ yüklü gemilerin Türkiye’ye gelmesiyle birlikte bir miktar ucuzlamıştı

AYÇİÇEK YAĞININ GELDİĞİNİ DUYUNCA... 

Samsun'da Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine TMO'nun ayçiçeği yağının geldiğini gören vatandaşlar yağa hücum edince market önünde uzun insan kuyruğu oluştu.

YAĞ FİYATLARINI ARTIRACAK

Bazı vatandaşlar bilinçsiz vatandaşların ortada bir stok sıkıntısı yokken ayçiçeği yağına bu kadar çok talep göstertmesinin yine yağ fiyatlarını arttıracağını, bunun da bir sonraki alışveriş zamanı yine vatandaşa olumsuz yansıyacağını belirterek tepki gösterdi.

"YAĞSIZ KALACAĞIZ" KORKUSU

‘Yağsız kalacağız’ korkusuyla söylenenleri umursamayan vatandaşlar ise birbirleriyle yarışırcasına ayçiçeği satın almaya devam edip, yakınlarına telefon açarak yağ almaları konusunda çağrıda bulundular.


SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN