Samsun Tabip Odası Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta yakınlarının sağlıkçılara saldırdığı görüntülere ilişkin açıklama yaptı.

Samsun Tabip Odası, büyük bir elemle izlenen görüntülerin Samsun'da şiddet sonucu hayatını kaybeden doktor ve sağlık çalışanlarının acısını bir kez yaşattığını belirterek, "Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, sağlıkçıya yönelik şiddet yine çirkin yüzünü gösterdi. Silahlı saldırı sonucunda, yaralıyı yaşamda tutmak için büyük çaba içinde olan sağlık emekçileri, hasta yakınlarının silahlı saldırısına uğradı. Sosyal medyada paylaşılan ve tüm sağlık camiasının içini acıtan görüntüleri büyük bir elemle izledik. Her sağlık emekçisine saldırı, Samsun Tabip Odası olarak şehrimizde kaybettiğimiz arkadaşlarımızın acısını bir kez daha yaşatıyor bizlere. Kendilerini korumak için biraz önce ağır yaralı olarak getirilen hastayı kurtarmaya çalıştıkları Acil Resüsitasyon Odasında, kapı önünde barikat kurma çabaları, bu ülkede sağlık çalışanı olmanın ne denli zor olduğunun göstergesidir. Siyasilerin kendini bilmez her bir hekim karşıtı açıklaması ardından böyle üzücü olayların yaşanması tesadüf değildir. Bu sebeple tüm siyasi ve siyasi olmayan, yetkili veya yetkisiz kişilere diyoruz ki; hekimler hakkında konuştuğunuz her popülist söz, sağlık çalışanlarının kanını elinize yüzünüze bulaştırmaktadır. Artık bir ders alın, söylediklerinizi kulaklarınız duysun." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU? 

Ankara yaşanan silahlı çatışmanın ardından yaralanan bir kişi Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Edinilen bilgiye göre yaralı hayatını kaybedince yakınları hastane acilindeki sağlık personeline saldırdı. Kendilerini güçlükle hastanedeki bir bölüme kapatan sağlıkçılar canlarını zor kurtardı.