Samsun Tabip Odası Uyardı! Omicron'a Karşı Aşı Çağrısı! Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Neslihan Funda Furtun, Omicron varyantına karşı en etkili mücadelenin aşı olduğunu belirtti

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Neslihan Funda Furtun, koronavirüsle mücadele kapsamında omicron da dahil olmak üzere yeni varyantlara karşı aşı yaptırmanın önemine değindi.

TEST SAYISI ARTIRILMALI Omicron varyantına karşı bireysel tedbirlerin artırılması gerektiğine işaret eden Başkan Furtun, "Yanıbaşımızdaki ülkelerde bütün vakaların omicron olması, ciddi kapanma tedbirlerinin gündeme gelmesi, karşısında Türkiye'de bu konuda yokmuş gibi göstermekte vatandaşlarda pandemi kurallarına uymakta sıkıntı yaratıyor. Bu nedenle varyantın saptama oranını artırmak ve test sayısını artırmak gerekir diye düşünüyorum" dedi.

TIKANMALARA NEDEN OLACAK Omicron varyantının bulaşıcılığıyla ilgili net bir veri olmasa da görülme sıklığındaki artış eğiliminin daha kolay bulaştığını gösterdiğini belirten Başkan Furtun,"Bu nedenle özellikle üçüncü doz aşıları ve hatırlatma dozu gelmiş vatandaşların aşı olması önemlidir. Sonuçlar hastalanmalarına engel olmasa bile, ağır bir şekilde geçirmelerine engel oluyor. Çünkü önümzüdeki süreçte omicron Türkiye için de bir sorun olacak. Ve vaka sayıları giderek artacak. Bu durum sağlık sisteminde tıkanmalara neden olacaktır. O yüzden ötelemeden vatandaşların aşılarını yaptırmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.