Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, kamu hastanelerinde günlerdir devam eden sistem arızasının doktorların eylemleri nedeniyle yaşandığı iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Doktorlar, hiçbir şekilde bir şeyin arkasına saklanarak eylem yapmazlar, buna gerek duymazlar" dedi. 

HUZURSUZ EDEN BİR DURUM

Hastanelerde 27 Haziran Pazartesi gününden itibaren devam eden sistem arızası nedeniyle açıklama yapan Dr. Ömer Faysal Çadır, sorunun huzursuz ettiğini dile getirdi. Çadır," Bafra Devlet Hastanesi'nde görev yapıyorum. Şu anda hastanemizde belirgin rahatsız edici bir tablo gözükmüyor. Evet teknik bir sorundu. Dijital bir problemdi. Hep, 'çözülecek' dendi. Ama  nedense bir türlü çözülemedi. Bu genel genel anlam da vatandaşı huzursuz eden aynı zamanda iş yapamamaktan dolayı da doktorları mutsuz eden bir durum. Dilerim Bafra gibi diğer hastanelerde de her yerde de düzelme olmuştur diye umut ediyor" ifadelerinin kullandı.

KABUL EDİLEMEZ

"Bizim açımızdan da rahatsız edici bir tablo daha var" diyen Dr. Çadır, "Sosyal medyada art niyetle üretilen bilgi vardı. Sanki, bu kaosun gerekçesi doktorlarmış ve bunun arkasına saklanarak, grev yaparak, hastaları mağdur ediyorlarmış algısının yaratılmaya çalışıldığını gördük. Perşembe ve cuma günleri aile hekimlerinin ve sağlık sendikalarının da bir eylem planı vardı. Üst üste çakışınca da sevimsiz bir algı operasyonu vardı. Bu böyle değildir. Bunu kabul etmemiz mümkündür. Doktorlar  hiçbir şekilde bir şeyin arkasına saklanarak eylem yapmazlar, buna gerek duymazlar" diye konuştu. 

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.