Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, son günlerde yaşanan salgının nedeninin JN1 virüsü olduğunu belirterek, Daha az öldürüyorlar ama bulaşıcılığı daha fazla. Her şeye rağmen bu varyant grubu gripten 2 kat daha fazla öldürüyor" diyerek uyarılarda bulundu.

Zorlu Eğitim Kurumları'nda okuma bayramı heyecanı! Öğrencilerin sevinci yürekleri ısıttı Zorlu Eğitim Kurumları'nda okuma bayramı heyecanı! Öğrencilerin sevinci yürekleri ısıttı

HASTANELER DOLUP TAŞIYOR

Dr. Çadır, Kanal S ekranlarında Sevtap Sağlam'ın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Çadır, son günlerde dünyayı olduğu gibi tüm Türkiye'yi etkisi altına alan, hastanelerin acil servislerinin ve polikliniklerin dolup taşmasına neden olan salgınla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BULGULAR UZUN SÜRÜYOR

Virüsün kendini korumak için durmadan tür değiştirdiğini kaydeden Çadır, "Şu anda JN1 denen bir türü aktif ama ismi önemli değil. Daha az öldürüyorlar ama bulaşıcılığı daha fazla. Her şeye rağmen bu varyant grubu gripten 2 kat daha fazla öldürüyor. Yaşlıları daha fazla etkileyebiliyor. Bulguları daha uzun süre devam ediyor. Gribi biz daha çok kış dönemlerinde görsek de kovid yılda 3-4 kez salgınlar yapabiliyor. Bu nedenle çok daha tehlikeli kabul ediyoruz" dedi.

BİZDE YOK DEMEYECEĞİZ

Yetkilileri önlem almaya çağıran Çadır sözlerini şöyle sürdürdü: "Kovid bizde yok deyince yok olmuyor bu. Kafamızı kuma gömmekten de çekinmeliyiz. Hatta devletimize bir çağrımız var. Bizde kovid yok demeyeceğiz. Kovid olabilir, salgına neden olabilir diyeceğiz. Toplu alanlarda maske, mesafe hijyen uyarılarımızı yoğunlaştırarak yapmalıyız. Devletimiz bu işe el atmalı. 1 yılı aşkın süredir aşı yapmıyoruz. Özellikle yaşlı olan ve kronik hastalığı bulunanların tamamlayıcı, koruyucu yapmalarını istemeliyiz. Aşılamanın da önemi vurgulanmalı."

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.