ESM Samsun Şube Başkanı Bulut, kış ayının sert geçeceğini belirterek, elektrik ve doğalgaza gelen zammı "İktidar da emekçilerin sırtındaki yükü artırmak için elinden geleni yapıyor" diyerek eleştirdi.

FATURA AĞIRLAŞACAK

Konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 20.4, sanayide ise yüzde 50.8 oranında zam yapıldığını hatırlatan Bulut, elektrikte ise konuta yüzde 20, sanayi kullanımına ise yüzde 50, ticarethanelere de yüzde 30 oranında zam uygulandığını ifade etti. Bulut, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
"Türkiye ekonomisinin yüzde 7,6 büyüdüğü açıklanmıştı. Karadeniz’de bulunan doğalgaz üzerine müjde üstüne müjde veriliyordu. Her fırsatta Avrupa’daki krizi işaret edilip, şükretmemiz isteniyordu. Bizler böyle avutulmak istenirken doğalgaz ve elektrik her fırsatta daha da zamlandı. 1 Ocak’ta yüzde 25, 1 Nisan’da yüzde 35, 1 Haziran’da yüzde 30, 1 Eylül’de yüzde 20,4 oranında zam. Yani yılbaşından bu yana toplamda yüzde 264 zam. Geçtiğimiz Aralık ayında faturamıza bin lira ödediysek, şimdi 2 bin 640 TL ödeyeceğiz! Sadece bununla da kalmayacak sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yapılan devasa zamlarla birlikte ödeyeceğimiz fatura daha da ağırlaşacak."

Elçin ABDİK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.