Pandemi dolayısıyla 21 Eylül'de başlayacak olan yüz yüze eğitim için aileler şimdiden okul alışverişi yapmaya başladı. Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına marketlerde satılan kırtasiye malzemeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan vatandaşların birçoğu okul malzemleri konusunda kırtasiyecilerin daha güvenilir olduğunu ifade etti.

KALİTE ÖNEMLİ
Şerif BAYRAKTAR: Okul alışverişlerini kırtasiyeden yapmayı tercih ediyoruz. Kırtasiyelerde hem çok fazla çeşit oluyor hem de kırtasiyelerde güvenilir ürünler satılıyor. Öğretmenler de kırtasiyelerden almamızı öneriyor. Marketlerde de kırtasiye malzemeleri satılıyor ama kalite açısından kırtasiyedeki ürünlerle arasında büyük farklar oluyor.

DENETİMDEN GEÇİYOR
Döndü BAYRAKTAR: Genel olarak kırtasiyeden alışveriş yapmayı tercih ediyoruz. Çocukların sağlığı açısından kırtasiyede satılan ürünlerin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımın kullanacağı malzemelerin sağlıklı olmasına dikkat ediyorum. Ucuz ve kalitesiz ürünler kanserojen maddeler içeriyor. Kırtasiye malzemelerinin sağlık denetiminden geçmiş olması önemli. 

SAĞLIKLI VE GÜVENİLİR
Deniz Çiğdem BAYRAM: Kırtasiyede satılan ürünlerin daha sağlıklı ve güvenilir. Marketlerde satılan ürünlere güvenmiyorum. Ucuz ürünlerin sağlıksız, kalitesiz olduğunu ve denetimden geçmediğini düşünüyorum.  Kırtasiyelerin denetimden geçmeyen ürünleri satmadığını biliyorum.

ONLARA GÜVENMİYORUM
Aynur KOCAMAN: Marketlerde her ürün satılmıyor. Ayrıca marketlerde satılan ürünlere de sağlık açısından güvenmiyorum. Bu nedenle kırtasiyeleri tercih ediyoruz. Kırtasiyelerde hem kaliteli hem de denetimden geçmiş ürünler satıldığı için kırtasiyeden alışveriş yapıyorum.

HERKES İŞİNİ YAPSIN
Necati AKMAN: Almak istediğim ürüne göre market veya kırtasiyeyi tercih ederim. Fakat çoğunluk olarak kırtasiyeden alışveriş yapıyorum. Herkesin kendi işini yapması gerektiğini düşünüyorum. Kırtasiyelerde daha sağlıklı ve güvenilir ürünler satılıyor.

BÜTÇEME UYGUN
Meryem GÜLDAL: Hem kırtasiyeden, hem de marketten okul alışverişi yapıyorum. Fakat marketteki ürünler daha uygun fiyatlı olduğu için bütçeme daha çok uyuyor. Kırtasiyelerde ise kaliteli ürünlerin satıldığını biliyorum ama oradaki ürünler daha pahalı.

DOĞRU KARAR
Eray KOCA: Okul alışverişini kırtasiyeden yapmayı tercih ediyorum. Hem sağlıklı, hem de güvenli olması açısından kırtasiyeden alışveriş yapmak doğru karar. Arkadaşım kırtasiyeci olduğu için ürünlerin içeriğini ve satılan ürünlerin sağlıklı olduklarını biliyorum. Doğrusu da kırtasiyeden alışveriş yapılmasıdır.

UYGUN HALE GELMELİ
Atilla KILIÇ: Kırtasiyeden alışveriş yapmayı istiyoruz fakat markete gelen ürünler bütçe açısından daha uygun oluyor. Kırtasiyeler fiyatları biraz daha uygun hale getirseler bizler de kırtasiyeyi tercih ederiz. 

ARADIĞIMIZI BULUYORUZ
Emel GÜVEN:Kırtasiyelerin yanı sıra marketleri de tercih ediyoruz. Marketlerde ürün çeşitliliği fazla oluyor ve aradığımızı hemen bulabiliyoruz. Bütçemize de daha uygun olduğundan dolayı tercihimiz marketler oluyor.

TERCİHİM KIRTASİYE
Tuğba EVLİ:Okul alışverişlerini kırtasiyeden yapmayı tercih ediyorum. Herkes kendi işini yapmalı. Marketten alınacak şeyler farklıdır, kırtasiyeden alınacaklar farklı. İkisi birbiri ile karıştırılmamalı. Herkes hakettiği  kazanca sahip olmalı.

Esra VURAL