İlkadım Belediyesi'nde yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, İçişleri Bakanlığı'nın değerlendirmeleri sonucunda gerek duyulursa, İlkadım Belediyesi'ne kayyum atanabilir" ifadelerini kullandı.  

BAKANLIK DEĞERLENDİRİR

AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, gündem değerlendirme toplantısı yaparak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. lkadım Belediyesi'nde yaşanan gelişmeler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Aksu, "İlkadım Belediyesi'ne kayyum atanacaksa bu yasal bir boyut çerçevesinde gerçekleşir. Şayet gereği varsa, her zaman için değerlendirilebilecek bir husustur. Ancak bunun değerlendirmesi bize ait bir konu değildir. İçişleri Bakanlığı suistimal ya da başka bir husus varsa değerlendirmesini yapar" dedi. 

HEDEF 250 BİN ÜYE

Yıl sonuna kadar 250 bin üye hedeflediklerini ifade eden Aksu, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldığımızda 203 bin üyemiz vardı. Son dört ay içerisinde teşkilatlarımıza 23 bin yeni üye kazandırdık ve bu üyelerin bir çoğunu genç üye oluşturmaktadır.Hedefimiz üye sayısını yıl sonuna kadar 250 bine çıkarmak" diye konuştu.

EN GÜZEL ÖRNEK

Türkiye'de toplamda yapılan destek ve paketlerin tutarının 495 milyar lira olarak gerçekleştiğini belirten Aksu, "Samsun'a bu paydan çok ciddi anlamda bir hisse düştü. Hangi vatandaşımız olursa olsun en ufak bir mağduriyete sebebiyet vermeden, teşkilatlarımızla ve belediye başkanlarımızla beraber mücadele içerisinde olduğumuzu buradan belirtmek isterim. Ayrıca Cumhur İttifakı boyutunda da Samsun'da hem MHP İl Başkanı ile hem de tüm ilçelerimizde teşkilatlarımız karşılıklı koordinasyon içerisinde güzel bir çalışmanın örneğini ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı. 

TARİH BELLİ DEĞİL

Samsun İl Kongre'sinin tarihinin Genel Merkez tarafından belirleneceğini kaydeden Aksu, "İl kongremizi de, ilçe kongrelerimiz gibi bayram havası şeklinde 2023'e koşar adımlarla hemşerilerimizle gerçekleştireceğiz. İl başkan adayı, genel merkezimizin değerlendirmeleri sonucunda açıklanacak. Tek aday ve tek listeyle kongrelere gidilecek" diye konuştu. 

Esra VURAL - Emre ÖNCEL