Şantiye alanında incelemelerde bulunan Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit ve şantiye şefinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Pehlivan yeni asfalt plentinin Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın sağlamış olduğu mali destek ile 2016 yılında kurulduğunu ve yeni tesisin saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Vali Pehlivan, tesiste üretilen yüksek standartlı asfaltın köy yolları ve köy içi düzenleme çalışmalarında kullanıldığını ifade ederek, “Özel İdare olarak geçen yılın asfalt sezonunda 30 köyümüzün köy içi asfalt kaplama işi ile yaklaşık 250 km yol bakım onarım çalışması gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise geçen bir buçuk ay içinde 150 kilometrelik yol bakım onarım çalışması yapıldı, 10 köyün de köy içi asfalt kaplama işleri tamamlandı. İl merkez ve ilçelerimizdeki hizmet götürme birliklerimiz KÖYDES ödeneklerini kullanmak suretiyle Özel İdarelerimizle müşterek çalışıyor. Projelerimizi mümkün olduğunca birbirleriyle entegre bir şekilde planlayıp uyguluyoruz. Geçen yıl içme suyu problemlerine ağırlık vermiş ve tamamlamıştık. Bu yıl da yollara ve köy içi düzenlemelere ağırlık vereceğiz. Asfalt plentinde üretim hedefimiz yaklaşık 150 bin metreküp. Bu üretimi ve yatırım programı dahilinde asfalt kaplama işlerini kendi ekiplerimiz ile gerçekleştireceğiz” dedi.

Vali Ali Hamza Pehlivan’a ziyaret ve incelemeleri sırasında İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit ile Şantiye Sorumlusu Mehmet Akif Şentürk eşlik etti.