Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı turizm bölgesi Adrasan’da çıkan yangının ardından yanan alanlarda gençleştirme çalışmaları başladı.
Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Kumluca Orman İşletme Müdürü Fuat Nur, Orman İşletme Adrasan Şefi Mustafa Özdoğan ve orman muhafaza memurları yanan alanda incelemeler yaparken, yanan ağaçlar kesilerek yeniden ekonomiye kazandırılmak üzere işlenmeye başladı. Ayrıca ağaçları kesilen alanlarda tohum saçma çalışmaları da başladı.
Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, “Adrasan yangınından sonra kamuoyunda değişik söylentiler oldu. Biz bu dedikoduların tam aksine yanan alanlarda yanan ağaçları ekonomiye kazandırmaya başladık. Kesimi yapılan alanlarda tohum saçma çalışmaları yapıyoruz. Biz hiç çalışma yapmasak bile yeni yılda kendi tohumlarıyla bu alanlar fidanlanır. Ama biz garanti olsun diye kızılçam tohumu saçıyoruz. Bu tohumlar kesilen ağaçların sürüklenmesi, arazide kalan dal, yaprakla birlikte toprağa karışacak. Sonbahar yağmurlarıyla da çimlenecek. Yanan alanda Kasım ayına kadar bir tane bile dikili ağaç kalmayacak. Yeşillendirmeye hazır olacak” dedi
Kasım ayında düzenlenecek törenle bu alanlarda fidan dikimi yapılacağını kaydeden Türk, “Orman sınır noktasının, çizgisinin içinde kalan bir karış yeri bile peşkeş çekmeyiz. Halkımız bundan emin olsun” dedi.