Bodrum Belediyesi’nin destekleri, Salmakis Otel’in sponsorluğunda Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 30 Ekim-1 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenen “3. Uluslararası Her Yönüyle Bodrum” sempozyumu başladı.

Sempozyumun açılışında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon katılımcılara teşekkür eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’un tarihiyle, kültürüyle hep canlı yaşamış bir şehir olduğunu canlı yaşamaya da devam ettiğini belirterek “Bodrum; Tarih ve kültürüne şöyle bir baktığımızda birçok uygarlıklara ev sahipliği yaptığını görüyoruz. Sonra Osmanlı döneminde sürgün yeri, sürgün yerinden de bugün dünyanın gözü üzerinde olan, Türkiye’nin de dünyaya açılan medeniyet kapısı olmuştur. Bunların hepsinin altında yatan insan faktörüdür. Bugün Bodrum gerçekten farklı bir yerde ise bunun sebebinin Bodrum halkının ne kadar medeni, ne kadar hoşgörülü, ne kadar misafirperver olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir. Bodrum’un çevresindeki adalar ve ülkeler, tarihler boyunca hep Bodrum’la içli-dışlı yaşamışlardır. Bunları mezar taşlarından tutun da kiliseye kadar her yerde görebiliyoruz. Bu sempozyumun ilkini Ortakent’te yapmıştık. İkincisini yaptık, şimdi de üçüncüsünü yapıyoruz. Hepsine katkı sağlamıştık, sağlamaya da devam edeceğiz. Çünkü sizlerin geçmişimizi bize öğretmeniz bir ışık oluyor, geleceğimize umutla bakıyoruz. Onun için emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“Katip Çelebi’nin Eserlerinde Bodrum Yarımadası”, “Alfabe Tartışmaları ve Bodrumlu Avram Galanti”, “Bodrum Yatçılığının Dünü Bugünü Yarını” gibi birçok konu başlığı altında yapılacak olan ”3. Uluslararası Her Yönüyle Bodrum” sempozyumuna 102 değişik bölgeden eğitimci, yazar ve araştırmacı katılıyor.