Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası Nazilli Temsilciliği, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının pek çok olumsuzluklarla başladığını ifade ederek basın açıklaması yaptı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı ihaleler, özür grubu öğretmen atamaları ve görevlendirmeler hakkında açıklamalarda bulunan Eğitim-İş Nazilli Temsilcisi Gönül Açıkgöz, sendika binasında sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaparak yaşanan olayların öğretmenler arasında huzursuzluk oluşturduğunu söyledi.

Açıkgöz açıklamasında; “İhalelerinin ağustos sonuna bırakılmaları nedeniyle bazı okullarımızda bitmek bilmeyen onarım çalışmaları ki hala devam etmektedir, okulların ilk ve ortaokul ayrıştırılmasından doğan öğrenci-veli-öğretmenlerimizin sıkıntıları, zamanında yapılmayan öğretmen atamaları ve bunların oluşturduğu karmaşalar içinde yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başladık. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özür grubu öğretmen atamaları, pek de anlaşılamayan bir nedenle iki bölümde gerçekleştirildi. İlk özür grubu atamalarında ilçemize gelen öğretmenler normal bir şekilde “norm” durumları göz önünde bulundurularak merkez ya da çevre köy okullarına yerleştirildi. 2. özür grubundan gelen öğretmenler ise ‘İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün’ talebi doğrultusunda ilçe merkezimizin gözde okullarına “ norm” durumlarına bakılmaksızın yerleştirildi. Bu öğretmenlerimize norm kadro oluşturulması okul müdürlerinden istendi. Bu yaklaşım, daha önce atamaları yapılan öğretmenler arasında huzursuzluk yarattı. Bazı öğretmenlerimiz bu konuyla ilgili ‘bilgi edinme’ yolunu denedi. Öğretmenlerimize herhangi bir açıklama yapılmadı. Bizim yaptığımız görüşmede ise, doyurucu bir açıklama yapılmadı.” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FARUK ERCAN’DAN CEVAP BEKLİYORLAR

İkinci diğer bir konu daha olduğunu söyleyen Açıkgöz; “Atatürk İlköğretim Okulu, orta ve ilkokul ayrıştırılması yaz döneminde gerçekleştirildi. Onca olumsuz tepkiye rağmen ilkokul bölümü öğrenci - öğretmenleriyle birlikte İlçemiz İstiklal İlkokulu’na taşındı. Bu okulumuza gönderilen 6 öğretmenimizden dolayı okulda norm fazlası oluştu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, normal bir şekilde norm kadro oluşturup puanlama sistemiyle atamaları gerçekleştirmesi gerekirken norm fazlası öğretmenleri ‘puanları düşük’ olması nedeniyle, nedense Nazilli’nin en merkezi okullarına görevlendiriverdi" diyerek Milli Eğitim Müdürlüğü'nün cevaplaması için bazı sorular sordu.