Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Ramazan Arıtürk ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk de katıldı.

Gana’nın başkenti Akra’da yapımı devam eden Akra Furkan Camii hakkında bilgi veren ve destek isteyen Başkan Arıtürk, "Derneğimiz, Türkiye ve Gana halkları arasında dostluk, işbirliği, dayanışma ve kültürel münasebetler kurmayı, devam ettirmeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu anlamda Gana’daki derneğimize başkent Akra’da 18 bin m2 arsa tahsis edilmiştir. Bu arsa üzerine Osmanlı mimarisinde camii inşaatımız devam etmektedir. Bu alan içinde ayrıca başmüftülük binası, eğitim fakültesi ve öğrenci yurdu binalarının da olacağı bir külliye olacaktır. Şimdiden sizlere maddi ve manevi desteklerinizden ötürü teşekkür ederim" dedi.

“DÜNYANIN YARDIMINA KOŞTUK”

Evrensel değerlerden olan kardeşliği, yardımlaşma ve dayanışmayı kendine ilke edinen AK Parti ile Türkiye’nin, kötü günde insanlığın yaralarını saran, hemen yardıma koşan bir ülke haline geldiğini belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Hayırlı işlere her zaman destek olduk, olmaya devam edeceğiz. AK Parti olarak birinin sıkıntısını gidermenin ve onun hayır duasını almanın dünya ve üzerinde bulunan birçok nimetten daha kıymetli olduğu bilinci ile hareket ediyoruz. Artık Türkiye el açan ülke olmaktan çıkıp, el uzatan bir ülke haline geldi. Sınır komşularımızdan başlayarak her alanda yardıma koşan ülke olduk. Ortadoğu, Kafkasya, Asya ve Afrika'da değişik ülkelerde onlarca koordinasyon merkezi oluşturarak yoksul, hasta ve işsiz insanlara, kadın ve çocuklara yardım eli uzattık. Dünyanın neresinde bir felaket meydana geldiyse Türkiye olarak herkesten önce orada olduk. Kötü günde insanlığın yaralarını saran ülkelerden biri olduk. Asya ve Afrika’da insanlık dramına dönüşen birçok ülkedeki vahim durumu, insanlığın gündemine biz taşıdık. Dış politikada, ülkemiz ve insanımızın menfaatiyle birlikte, insanlık vicdanı nasıl hareket edilmesini gerektiriyorsa öyle hareket ettik. ‘Kuvvetli haklı değil, haklı kuvvetli olmalıdır’ dedik ve zalimlerin karşısında, mazlumların yanında yer aldık” diye konuştu.

Ziyaret sonunda AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Ramazan Arıtürk'e vazo hediye etti.