Samsun'un Havza ilçesi Hacıdede Mahallesi'ndeki mera alanına kurulacak Rüzgar ve Güneş Enerji Santrali için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirme toplantısında mahalle sakinleri ile santrali kuracak firma yetkilileri arasında tartışma yaşandı.

"BİZE SAHİP ÇIKIN"

Yapılan toplantıya Hacıdede Şeyhkoyun ve Ağdırhasan Mahallesi sakinleri katılırken, bin 729 dekarlık mera alanının 720 dekarına kurulması planlanan rüzgar ve güneş enerji santrali projesine tepki gösterildi. Samsun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevlileri ile santrali yapacak firmanın yetkililerinin hazır bulunduğu Çevresel Etki Değerlendirme toplantısında mahalle sakinleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevlilerine, "Devleti temsil eden sizseniz bize sahip çıkacaksınız. Biz bu topraklara santral kurulmasını istemiyoruz. Bizim hayvancılığımız ne olacak." diyerek tepki gösterdi. 

"BU PROJEYE KARŞIYIZ"

Gerçekleşen toplantıda firma yetkililerine de tepki gösteren mahalle sakinleri, mera alanlarına santral yapılmasını istemediklerini söyledi. Hacıdede Mahallesi muhtarı Rıza Koç ise yaptığı açıklamada, yapılması planlanan Güneş ve Rüzgar Enerji Santrali'nin mera alanlarının yüzde 80'nini alacağını belirterek, "Biz bu projeye karşıyız. Kabul etmiyoruz. Hukuki yollarla hakkımızı arayacağız. Bu proje hayvancılığımızı biterecek" dedi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN