Samsun Valisi Orhan Tavlı başta olmak üzere, protokol üyeleri ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı. Protokol üyeleri mesajlarında; çocukları ve gençleri dinamik, açık fikirli, üretken ve sorumlu fertler olarak yetiştirilmesinde eğitimcilere büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizerek tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

GELECEĞE HAZIRLIYORLAR

Samsun Valisi Orhan TAVLI: Saygıdeğer olduğu kadar mesuliyeti de ağır olan öğretmenlik mesleği sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değil, bilgi yanında tecrübe ve irfanla da çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Öğretmenin yanında aynı zamanda eğiten, yetiştiren, terbiye eden, öğrencisinin içindeki cevheri sabırla işleyen, açığa çıkaran ve öğrencilerine rol model olan öğretmenlerimiz öğrencilerinin kişiliğini, hayata ve insana bakış açısını da şekillendirmektedir. Bu sebeple çocuklarımızın ve gençlerimizin dinamik, açık fikirli, üretken ve sorumlu fertler olarak yetiştirilmesinde eğitimcilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günde bilgisi, tecrübesi ve irfanıyla evlatlarımızı geleceğe hazırlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, tüm eğitim-öğretim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten tebrik ediyorum.

HEDEFLERE ULAŞILACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN: Cumhuriyetimizin 100. yılında her alanda olduğu gibi eğitimde de hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nı, başarının ve değerlerin yüzyılı haline getirebilmek için toplumun tüm fertleriyle birlikte öğretmenlerimize de tarihi sorumluluklar düşmektedir. Bu düşüncelerle; milli ve manevi değerlerine bağlı, farklı alanlarda ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil edecek, sanatta, sporda, edebiyatta, bilim ve teknolojide dünyaya yön verecek donanıma sahip nesiller yetiştirmek için çalışan kıymetli öğretmenlerimizi hürmetle selamlıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevi başında şehit düşmüş ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

AA-20231104-32659430-32659429-TERME_BELEDIYE_BASKANI_KILIC_SIYASI_PARTI_VE_STK_TEMSILCILERIYLE_BIR_ARAYA_GELDI

GERÇEK KAHRAMANLARIMIZ

Terme Belediye Başkanı Ali KILIÇ: Öğretmenlerimiz, sadece bilgi aktaran kişiler değil, aynı zamanda ders ve davranışlarıyla öğrencilerin zihinlerinde silinmez, renkli ve derin izler bırakan, yeri doldurulamaz öğreticilerdir. Öğretmenlerimiz, bizlere sadece okumayı ve okuduklarımızı anlamayı değil, aynı zamanda kendimizi ve dünyamızı keşfetmeyi öğretirler. Bilgi, tecrübe, ilim ve irfanla donanmış olan öğretmenlerimiz, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan, gerçek kahramanlarımızdır. Bu özel günde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz.

Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan: "Sağlıkta tasarruf olmaz" Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan: "Sağlıkta tasarruf olmaz"

ÜLKEMİZİN GURUR GÜNÜ

MHP Samsun İl Başkanı Burhan MUCUR: 24 Kasım 1928 tarihinde aydınlanma meşalesi ‘Millet Mektepleri Talimatnamesi’ ile yanmıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Başöğretmen’ unvanıyla bu aydınlanmanın içinde yer almıştır. 1981’den bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanan bu gün ülkemizin gurur günüdür. Öğretmenlik, toplumumuzda en kutsal mesleklerden biridir. Öğretmenler olmadan toplum ilerleyemez. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun. 

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.