Samsun siyasileri, belediye başkanları, il başkanları ve Samsunspor yönetimi Türk futbol tarihinin en acı günlerinden biri olan 20 Ocak 1989'da Malatya deplasmanına giderken Samsunspor kafilesinin geçirdiği trafik kazasının 35. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayıp, bu acı günün bir kez daha yaşanmamasını dilediler.


"HİÇ UNUTMUYORUZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN: 20 Ocak 1989’da deplasmana giden Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün geçirdiği elim trafik kazasının yıl dönümünde, yitirdiğimiz Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile otobüs şoförü Asım Özkan’ı rahmetle anıyoruz. Yalnızca Samsun’umuzu değil, futbol camiasını ve tüm Türkiye’yi büyük bir üzüntüye sevk eden bu acıyı, üzerinden geçen 35 yıla rağmen bir kez daha yaşıyoruz. Geçmişten bugüne Türk futboluna önemli isimler kazandıran Samsunsporumuzun kırmızı beyaz renklerine siyahı kattığı o elim kazanın yıl dönümünde, ebediyete irtihal eden sporcularımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve Samsunspor camiasına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.”

"ACISI HALA İÇİMİZDE"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yusuf Ziya YILMAZ: Elim kazada hayatını kaybeden, kalbimizde unutulmaz yeri olan futbol şehitlerimizi ve ebedi hayata irtihal etmiş. Samsunspor'a gönül vermiş herkesi rahmetle anıyorum. Samsunspor hepimizin ortak değeridir. Süper Lig'de büyük bir mücadele veren ekibimize gönülden destek veriyor, başarılar diliyorum.

"SAMSUNLULARIN KALBİNDE YARADIR"

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta: "20 Ocak Samsunluların kalbinde yaradır, kırmızı-beyazın yanına siyahın eklendiği gündür. O elim kazada canını yitiren teknik direktörümüz Nuri Asan, otobüs şoförümüz Asım Özkan, futbolcularımız Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile 2021 yılında aramızdan ayrılan Emin Kar'ı sevgi, rahmet ve özlemle anıyorum. Süper Lig mücadelesinde Atatürklü Armamıza başarılar diliyorum."

"MEKANLARI CENNET OLSUN"

Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Alâ: "Bugün günlerden SAMSUNSPOR. 35 yıl önce trafik kazasında vefat eden spor insanlarımız. Ruhları şad mekanları cennet olsun."

"BÜYÜK DAYANIŞMA ÖRNEĞİ"

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil DEVECİ: Vahim kazanın üzerinden tam 35 yıl geçti. Teknik Direktörümüz ve 3 futbolcumuz ve şoförümüzü kaybettik. O kazadan sonra Samsunlular ve Samsunsporlular, büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Sürekli Samsunspor'un başarısı için çalıştılar. Bugün Samsunspor Süper Lig'de. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Samsunspor'a başarılar diliyorum.

"HALA İLK GÜNKÜ GİBİ "

Canik Belediye Başkanı İbrahim SANDIKÇI: Bundan 35 yıl önce, yaşanan elim trafik kazasının acısı hala ilk günkü gibi yüreğimizde. Elim kazada hayatını kaybeden, Samsunspor'un efsane oyuncularına Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. 

"SİYAH RENK EKLENDİ"

Terme Belediye Başkanı Ali KILIÇ: Bundan tam 35 yıl önce Samsun'umuzu olduğu kadar tüm ülkemizi de derinden etkileyen üzüntü verici bir trafik kazası yaşadık. Ülkemiz futbolunun en acı hadiselerinden biri olarak tarihe geçen bu kazanın ardından Samsunsporumuza olan sevdaları hiçbir zaman sonlanmayan tüm isimleri de saygı ve minnetlerimi sunuyorum. 

"ALLAH RAHMET EYLESİN"

Havza Belediye Başkanı Selehattin ÖZDEMİR: 20 Ocak 1989 günü deplasmana giderken Havza sınırlarında gerçekleşen elim kazada vefat eden teknik direktörümüz, futbolcularımız ve şoförümüze Allah'tan rahmet diliyorum.  

"ORTAK ACI"

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet KÖSE: Hepimizi derin bir yasa boğan acımızı hala ilk günkü gibi hissettiğimiz elim trafik kazasının üzerinden 35 yıl geçti. Bu acı sadece Samsun ve Samsunspor'un eğil Türkiye'nin ve Türk futbolunun ortak acısı oldu. Futbol şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. 

"RAHMETLE ANIYORUZ"

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet ÖZDAĞ: 35 sene önce bugün Samsunsporumuz Türk futbol tarihinin en elim kazalarından birini geçirdi. Kazada ve daha sonrasında vefat eden efsanelerimizi rahmetle anıyoruz. Samsunsporumuza bundan sonra Süper Lig'de başarılar diliyoruz. 

"DERİN İZLER BIRAKTI"

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat ÖNCÜ: O dönemde yaşanan acı olay, sadece bir futbol takımının değil, tüm bir şehrin yüreğini sarsmıştı. Bugün, bir kez daha bu acı günü anarak, sevdiklerimizi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak, bilinmelidir ki, onlar bu kulübün unutulmaz kahramanlarıdır. Samsunsporluların, ruhunda sonsuza kadar var olacaklardır. 20 Ocak 1989’da yitirdiklerimizi ve Samsunspor’da derin izler bırakmış bugün hayatını kaybetmiş tüm değerlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, ailelerine ve tüm Samsunspor camiasına sabır ve baş sağlığı diliyorum.”

"HİÇ SİLİNMEYECEK"

Yılport Samsunspor Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Veysel BİLEN: 20 Ocak tarihi Samsunsporumuz ve camiamız için hafızalardan hiç silinmeyecek, unutmadığımız ve unutturmayacağımız bir gün olarak tarihteki yerini almıştır. Bizler Samsunspor olarak futbol şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz. Onlar bize emanet. Bizde onların emanetine sahip çıkmak için, her yıl anma töreni gerçekleştiriyoruz. 

"KALBİMİZ ONLARLA"

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol: Tabi ki zor bir durum.  Hepimiz çok çok üzgünüz, ne yazık kulübün tarihinde olan bir olay. Bugün kaybettiğimiz oyuncuları yad edeceğiz. Ayrıca Fenerbahçe maçında onlar kalbimizde olacak.

"ACI İLK GÜNKÜ GİBİ "

Yılport Samsunspor Operasyon Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Soner SOYKAN: Türk futbolu ve Samsunspor camiamızın en acı günü olan 20 Ocak tarihinin seneyi devriyesinde futbol şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Tüm ailelerine sabır diliyoruz. Acıları hala ilk günkü gibi içimizde Allah bir daha ülkemize, takımımıza böyle bir acı yaşatmasın. 

Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol: "Kötü oynamadık, sadece gol eksikti" Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol: "Kötü oynamadık, sadece gol eksikti"

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.