Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle yayımladıkları mesajlarda basının demokrasinin, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir yeri olduğunu söyledi. 

zulkif-dagli

HALKI BİLİNÇLENDİRİYORLAR

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI: Ülke ve dünya gündeminin yanı sıra ilimizde ve bölgemizde yaşanan olaylar ve gelişmelerden bizleri haberdar eden gazetecilerimiz, her koşulda ve her şartta sorumluluk duygusu bilinciyle görevlerini başarı ile yürütmektedir. Kamuoyunu mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca, doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendiren ve olayları tarafsız bir şekilde aktaran gazetecilerimiz, halkımızın bilinçlenmesinin yanında toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesine de önemli katkılar sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizle ilgili gelişmeler konusunda hemşehrilerimizi bilgilendiren ve özveriyle yerine getirdikleri görevleriyle ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenen yerel basınımızın temsilcisi gazetecilerimiz başta olmak üzere tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

21-karaaslan (1)

TOPLUMUN OLMAZSA OLMAZI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN: Kamuoyunun haber alma hakkı doğrultusunda hakikati gözeterek, hızlı, doğru ve tarafsız şekilde görevini icra eden basın, toplumlar için şüphesiz en önemli bilgi kaynağıdır. Basın ahlak ilkelerinden ve demokratik değerlerden taviz vermeden toplumun çeşitli kesimlerinin taleplerini dile getiren bir medyanın varlığı her toplum için olmazsa olmazdır. Mesai mefhumu gözetmeksizin her an haberin peşinde koşan, görevlerini hassasiyet ve saygınlıkla icra eden medya mensuplarının ve basın emekçilerinin gayretleri ve özverili çabaları her türlü takdirin üstündedir. Bu hususta görevini sorumluluk bilinciyle sürdüren basınımızın ülkemizin hakikat mücadelesine güç kattığına inanıyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, gece gündüz demeden özveriyle çalışan ulusal ve yerel basın emekçilerinin bu özel gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.

sandıkçı-4

KAMUOYUNU AYDINLATIYORLAR

Canik Belediye Başkanı İbrahim SANDIKÇI: Gazeteci, toplumun bilgilendirilmesi noktasında üzerindeki sorumluluğun bilincinde, gerçek bilgiye her ne olursan olsun ulaşmaya çalışan, bu uğurda mücadele eden, doğru bilgiyi, hak ve hakikati tarafsız ve objektif bir şekilde kamuoyu ile paylaşan, toplumu aydınlatan kişidir. Gazeteci, mesleki etik ilkelerine bağlı, elde ettiği bilgileri ahlaki ve ilkeli bir biçimde sunan, toplumu doğru bilgilendiren, demokrasiye katkıda bulunan, milli bilince sahip ve bu mesleğe yürekten bağlı olan kişidir. Toplumun haber alma ihtiyacını karşılamak, doğru bir şekilde bilgilenmesini sağlamak, talep ve görüşlerini kamuoyuna duyurmak için gecesini gündüzüne katan, her şartta ve koşulda doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla özverili bir şekilde, mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, ahirete irtihal etmiş basın mensuplarımıza Cenabı-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

halil akgül

BİLİNCİ ARTIRIYORLAR

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil AKGÜL: Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Medya toplumsal bilinci artırmak ve güçlendirmek, kamu yararını her zaman ön planda tutmak ve farklı seslerin topluma duyurulması açısından çok önemlidir. Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren gazeteciler, çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizde, ilimiz de ve ülkemizde faaliyet gösteren; yerel, bölgesel ve ulusal gazete temsilcilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.

18-murzioğlu-çakır (2)

DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRİYOR

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki MURZİOĞLU: Bu işe gönül veren arkadaşlarımızın yaşadıkları zorlukları, gece gündüz verdikleri emeği toplum olarak takdir etmememiz olanaksız. Halkın bilinçlenmesi, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir görev üstlenen basın çalışanları, bu görevlerini farklı görüş ve düşünceleri objektif ve tarafsız yayın anlayışıyla yerine getirmektedirler. Basınımız, geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme göstererek, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artırmakta olup demokrasimizin güçlenmesine katkılar sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle sorumluluk bilinciyle ilkeli bir şekilde mesleğini icra eden, topluma yön veren, haber alma ve bilgi edinme ihtiyacımızı gideren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum.

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.