Samsun Valisi Orhan Tavlı başta olmak üzere; siyasiler, kamu kurumlarının müdürleri ve STK temsilcileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümü dolayısıyla yayımladıkları mesajlarda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'e çok şey borçlu olduğumuzu, ilkelerinin her zaman yol göstermeye devam edeceğini belirtti.

BÜYÜK DEVLET ADAMI 

Samsun Valisi Orhan TAVLI: İstiklâl mücadelemizin başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 85’inci sene-i devriyesinde saygı, rahmet ve şükranla yad ediyoruz. 19 Mayıs 1919’ da Samsun’umuza çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’mızı, 29 Ekim 1923’te Ankara’da Cumhuriyetimizi kurarak zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker ve büyük bir devlet adamıdır. Bu sebeple bizler de, milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadeleci ve kurucu vasıflarını geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimize ve çocuklarımıza en iyi şekilde anlatacak, onun 'en büyük eserim' dediği ve 29 Ekim’de 100. yılını büyük bir iftiharla kutladığımız Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getireceğiz. 

DÜNYANIN SAYGISINI KAZANMIŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN: Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk kahramanlığıyla ve güçlü liderliğiyle tarihimizde yeni bir sayfa açmış; kararlılığıyla ve milletimize duyduğu güvenle tüm dünyanın saygısını kazanmış seçkin bir devlet adamıdır. Atatürk, yaşamını milletinin ve vatanının bağımsızlığı için mücadeleyle geçirmiş ve bu mücadeleyi zaferle taçlandırarak adını Türk ve dünya tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nı şanla, şerefle ve gururla kutlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin önüne koyduğu hedeflere sıkı sıkıya sarılarak her alanda Türkiye’yi daha ileri taşımak için çalışmaya devam ediyoruz.
Bugün yediden yetmişe bir ve beraber olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizin değerlerini korumanın, ülkemizin kazanımlarını artırmanın gayreti içerisindeyiz.

DÜŞÜNCELERİNİ ANLAMA GÜNÜ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ: "Türk milleti için 10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte ilelebet yaşayacak olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma, düşüncelerini, hedeflerini anlama günüdür.Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinden aldığı ilhamla ilerlemesini sürdürecektir. Cumhuriyet'e sahip çıkmak ve Cumhuriyet'i bize emanet edenlere layık olmak için her alanda gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmalıyız. Ülkemizi büyük hedeflere ulaştırarak dünyanın en üst ligine çıkarmak için seferberlik anlayışıyla çalışmalar devam ediyor. Büyük Önder Atatürk’ü anlamak ve anmak, vatanımıza en iyi hizmeti vermek, çok çalışmak, büyük hedeflere ulaştırmak, onun çizdiği yolda ilerlemekle daha çok anlam kazanacaktır.

SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ

Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet ARIBAŞ: Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı'mızın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Bizler bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle, Atatürk'ün ilke ve inkılapları ile bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda, kararlı ilerleyişimizi sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 

DEĞERLERE SAHİP ÇIKILACAK

CHP Parti Meclis Üyesi Nazan GÜNEYSU: Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet, hala yaşamaktadır ve yaşamaya devam edecektir. Onun ileri görüşlülüğü ve liderliği, Türk milletini daha aydınlık bir geleceğe taşımıştır. Bizler, Atatürk'ün izinden yürümeye devam ederek, Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da güçlendireceğimize olan inancımızı yineliyoruz. Bizler, bu mirası korumalı, güçlendirmeli ve geleceğe taşımalıyız.Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine sahip çıkarak, Atatürk'ün izinden yürüyeceğiz.

CESARETİMİZİ KAYBETMEYECEĞİZ

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil DEVECİ: Bir büyük lideri, bir bilgeyi, bir siyasi ve askeri dehayı, bir devrimciyi, çok büyük bir vatan ve millet sevdalısını anıyoruz bugün... Tüm hayatını 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesine dayandıran Büyük Atatürk; kurduğu demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ile özgürlük mücadelesi veren ulusların da umudu olmuştur. Ondan aldığımız azim ve cesaretimizi hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Onun bize bıraktığı yol haritasını takip etmeye, Cumhuriyetimizin ilke ve devrimlerinin en büyük savunucuları olmaya devam edeceğiz. 

ONU ANLAMAK İÇİN BİR FIRSAT

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan TOGAR: Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk Milletine değil, tüm dünyaya ilham kaynağı olmuş büyük bir liderdir. Bugün, 85 yıl önce ebediyete intikal eden Gazi'nin mirası, bizlere yüksek bir sorumluluk ve ödev bırakmaktadır. Onun düşüncelerini ve bize bıraktığı değerleri anlamak ve yaşatmak,  gösterdiği yolda ilerlemek, birlik ve beraberlik içinde daha aydınlık bir geleceğe ulaşmak için çaba sarf etmek mecburiyetindeyiz. 10 Kasım tarihini yalnızca bir matem günü değil, Atatürk'ün düşüncelerine odaklanmak ve onu anlamak için de bir fırsat olarak görmeliyiz. 

Başkan Türkel’den anlamlı ziyaret Başkan Türkel’den anlamlı ziyaret

ÖMRÜNÜ VATANA ADADI

Terme Belediye Başkanı Ali KILIÇ: Bugün Türkiye Cumhuriyetinde bağımsız ve özgür bir şekilde hayatımızı devam ettiriyorsak bunu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, sayısız şehitlerimiz ve gazilerimiz ile adı duyulmamış kahramanlarımıza borçluyuz. Atatürk ömrünü vatana adamış, hayatı boyunca milleti için çalışmış, önemli bir komutan ve devlet adamı olarak adını, tarihimizin sayfalarına altın harflerle yazdırmış bir liderdir. Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ne olan bağlılığımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güçlenerek devam edeceğine yürekten inanıyorum.

DAİMA İLERİ TAŞINACAK

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet ÖZDAĞ: Cumhuriyetimizin kurucusu, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın temsilcisi ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. Yılında bir kez daha saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Türk milletine adanan 57 yıllık bir ömrün sona erdiği 10 Kasım günü sadece bir matem değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün felsefesini, düşüncelerini ve mücadelesini anlamak bakımından önemli bir gündür. Bizler bugün sadece bir lideri değil, onun bize bıraktığı değerleri ve ilkeleri de anıyoruz. Ve biz Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetçileri olarak yüz yaşını doldurmuş Cumhuriyetimizin nice yüzyıllar yaşaması için koruyacağımıza ve daima ileri taşıyacağımıza O’nu saygıyla anarken söz veriyoruz. 

MİLLİ DEĞER VURGUSU

MHP Samsun İl Başkanı Burhan MUCUR: Atatürk'ün öngörüsü, bağımsızlık azmi, milletine olan sarsılmaz inancı, Türk milletini her alanda güçlü kılmıştır. Bu mücadelede yalnızca kendi menfaatlerini değil, milletinin menfaatlerini savunmuş ve Türk milletini bağımsızlığa taşımıştır. Bugün, onun bize bıraktığı değerleri yaşatma ve daha ileri taşıma sorumluluğunu hissediyoruz. Türk milletinin birlik ve beraberliğini koruyarak, milli değerlere sahip çıkarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda yürümeye devam edeceğiz. 

BİZLERE GÜÇ VERİYOR

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki MURZİOĞLU: Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve devrimleri her zaman Türk halkına güç vermeye ve yol göstermeye devam edecek.  10 Kasım tarihi, Türk milleti için büyük kurtarıcısının anma günü olduğu kadar, aynı zamanda sahip olduklarımızın değerini bilme ve onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığına saygı gösterme günüdür. Bir milletin kaderinin nasıl değişebileceğini dünya tarihine yazdıran Atatürk'ün 'bu ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmeyecektir' sözünü daima ilke edindik. Biz de, bizden sonraki nesiller de, ülkemizi daha da ileriye taşımak için durmaksızın çalışacağız. 

NEDİM AYDIN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.