Samsun'da Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde Ramazan Bayramı öncesi beklenen yoğunluk görülmedi. Hayat pahalılığı ve akaryakıt fiyatına gelen zamlar bilet fiyatlarına da yansıdı. geçmişte yaşanan otogardaki hareketlilik görülmedi. Hem işletmeciler hem de vatandaşlar Kanal S mikrofonlarına açıklama yaparak, yetkililere çağrıda bulundu. 

GİDER ÇOK GELİR YOK

Samsun-Ankara biletinin  yaklaşık 300 lira olduğunu ifade eden, Bir otobüs firmasının  temsilcisi Feyzullah Demirci, "Önceden otogarlar dolu oluyordu. Hayat pahalılığı seyahatleri de vurdu. bir yandan sektörde de giderler fazla.  Akaryakıt fiyatları da her gün yükseliyor. Haliyle vatandaşın alım gücü de düşüyor. Gider çok, gelir yok. Eski zamana göre eski sefer yok. Yine de vatandaşın sorun yaşamaması adına ilave seferlerimiz var." dedi.

TALEP DAHA AZ

Bir otobüs firmasının Bölge Müdürü Sultan Küçükbaş, "Eskiden vatandaşlar bir hafta öncesinden bilet alırdı. Şu anda  ekonomik sıkıntılardan dolayı bir talep yok. Eskiden ek seferler daha fazlaydı. Şu an o kadar da yok. Fiyatlar yükselince vatandaşın da cebine yansıyor. Yolcu kapasitesi de düşüyor. Maliyetlerin etkisi büyük" diye konuştu. 

BU YIL GÜZEL OLSUN

Bir otobüs firmasının kaptanı Onur Kahraman geçen yıl pandemi nedeniyle yolcu sayısının düşük olduğunu belirterek, "Pandemi bizi de etkiledi. Sefer yapamadık. Akaryakıt fiyatları bizi çok etkiliyor. Zor duruma düşüyoruz. Bu bayramda güzel olacağını düşünüyoruz. İnşallah güzel günler bekliyoruz. Ailemi çok seviyorum. Ben sefer de olsam da kalbim onlarla. Hayırlı bayramlar"

VATANDAŞLAR KANAL S'YE AÇIKLADI

Vatandaşlar ise bilet fiyatlarının yüksek olmasından dolayı zorlandıklarını belirterek Kanal S mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. 

SAMSUN'DA GURBETÇİYİM

Yalçın BAKAR: Van'ın Erciş İlçesi'ne gidiyorum. Samsun'da gurbetçiyim. Herkesin bayramı mübarek olsun. Sağlık huzur dolu bir bayram ve güzel günlere doğru yürüyen bir ülke. Başka bir isteğimiz yok. 

FİYATLAR YÜKSEK

Yalçın KELEŞ: Diyarbakır'a gidiyorum. Ancak otobüs bilet fiyatları almış başını gidiyor. Eskiye göre çok çok pahalı.  Mecburen gideceğiz. Herkesin bayramı kutlu olsun. 

ANKARA'YA GİDİYORUM

Berkay YILMAZ: Ankara'ya gidiyorum. Bu bayram öncesi bilet fiyatları yüksek. Öğrenci olduğumuz için zorlanıyoruz. yetkililerin fiyatlara müdahale etmesini istiyoruz.

Hakan AKGÜN, Umut Can EREN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.