Samsun'un 17 ilçesinden birisi olan Ondokuz Mayıs ilçesi, Samsun'a 33 kilometre uzaklıkta olan 20 kilometrelik kıyı şeridinde bulunan bir ilçedir. Bafra Ovası'nın doğusunda bulunan Ondokuz Mayıs ilçesine gezmek için gidecek vatandaşlar için "Ondokuz Mayıs ilçesinde gezilecek yerler nerelerdir?" İşte yanıtı...

ONDOKUZ MAYIS İLÇESİ.jpg

KUMCAĞIZ PLAJI

Denize girmek isteyenler için ege kıyılarını aratmayan plaj birçok turist ve tatilcilere ev sahipliği yapmaktadır.

ONDOKUZ MAYIS SAAT KULESİ

İlçenin sembollerinden birisi olarak adlandırılan saat kulesi hükümet konağının önünde bulunmaktadır. Cami minaresi olarak kullanılan saat kulesi caminin yıkılmasıyla sadece minare olarak kalmıştır. 1952 yılı içerisinde yapılan merkez camii 1988 yılında Samsun Sinop karayolu genişletme çalışmaları ile beraber yıkılmıştır. Halkın bu caminin yıkılmasına karşı çıkması ile en azından minare kalmış ve bu yapıda saat kulesine çevrilmiştir.

19 MAYIS İLÇESİ 1.jpg

GALERİÇ ORMANI

Yörükler mevkisinde bulunan Galeriç Ormanı Samsun da bulunan iki Subasar ormanından birisidir. ilkbahar döneminde tabanının su ile kaplanması özelliğine sahiptir. Bu açıdan diğer ormanlardan ayırt edilebilir. bu muhteşem görsel şöleni ilçeye gidip gördüğünüzde siz de hak vereceksiniz.

NEBİYAN DAĞI VE YAYLASI

Ondokuz Mayıs ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta olan kendisiyle aynı adı taşıyan dağdan ismini almıştır. Manzarası ve doğayla iç içe geçen güzelliklerin keyfini sürebilirsiniz.

19 MAYIS İLÇESİ 3.jpg

KIZILIRMAK KUŞ CENNETİ

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Türkiye'nin en büyük deltası olarak gösterilmektedir. Delta çok sayıda kuş cinsine ev sahipliği yapmaktadır. ilçeye gittiğinizde keyif alacağınız ve görmeniz gereken yerlerden birisidir Kızılırmak Kuş Cenneti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.