Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde bulunan Fen Edebiyat Fakültesi Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile ayrıldı. Ayrılan fakültenin yerine ise İnsan ve Toplum Bilimleri ile Fen Fakültesi kuruldu.

KARAR ÜNİVERSİTENİN LEHİNE

OMÜ'de Fen Edebiyat Fakültesi'nin kapatılmasına ve yerine iki fakültenin kurulmasına ilişkin karar ile ilgili Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, uygulamanın üniversitenin lehine olduğunu söyledi.

Rektör Ünal, Fen ve Edebiyat'ın birbiriyle ilişkisi olmadığını bu nedenle üniversite olarak bu bölümlerin değiştirilmesi ile ilgili talebi kendilerinin yaptığını açıkladı. 

KAPATILMADI İKİYE BÖLÜNDÜ

Konuyla ilgili 6 ay önce Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Başkanı Erol Özvar ile görüştüğünü belirten OMÜ Rektörü Prof.Dr. Yavuz Ünal, "Fen Edebiyat fakültesi aslında kapatılmadı, ikiye bölündü. Bu fakülte ikiye ayrıldı. Fen Edebiyat Fakültesi'nin yerine İnsan ve Toplum Bilimleri ile Fen Fakültesi kuruldu. Bu durum üniversitemizin lehine. Kurulan iki fakülteye de ayrı dekanlar atanacak. Bu da dinamik bir yapının oluşmasına neden olacak. Resmi Gazete'de de Fen Edebiyat Fakültesi'nin yerine iki ayrı fakültenin kurulduğuna dair karar yayımlandı. Bu durum bizi daha da güçlendirecek bir gelişmedir" dedi.

Rektör Ünal, OMÜ'de öğrenim görmek isteyen ve Fen Edebiyat Fakültesi için tercih yapan öğrencilerinde yapılan değişiklik ile İnsan ve Toplum Bilimleri ile Fen Fakültesi'ni ayrı ayrı tercih edebileceklerini dile getirdi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.