Samsun Milletvekili Yılmaz Örneklerle Anlattı 'Büyük Adımlar Atıldı' AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yeşil kalkınma hamlesinin emin adımlarla gerçekleştiğini söyledi

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çevre, enerji konusunda çok büyük adımların atıldığını, yatırımların yapıldığını ve yeşil kalkınma hamlelerinin Türkiye'yi geleceğe emin adımlarla taşıdığını belirtti.

IŞIK TUTMAYA ÇALIŞIYORUM 'Türkiye bunları hep yaşadı' diyerek geçmişte yaşadıklarından bahseden Milletvekili Yılmaz, "1975'te karayollarında işe başladım. 1977 yılında Samsun'dan bir pikapla genç bir mühendis olarak beni Amasya'ya gönderen amirim dedi ki: 'Pikabın arkasına plastik bidonda benzin koy Amasya'da ve Çorum'da yakıt bulamayabilirsin, depoyu da burada iyi doldurun dönüşte yolda kalmayasınız.' Türkiye'nin kamu kuruluşlarına ait bir araç, Çorum istikametindeki bir görevi yapacak bir mühendisinin yakıtını Çorum'da ve Amasya'da bulamıyordu. Böyle bir Türkiye'ydi. Bir gün akşam işten çıktık, bir mühendis arkadaşım dedi ki: "Yusuf, Mecidiye Caddesi'nden geçelim, Samsun Limanı'na bir gemi yanaştı, o gemi Rusya'dan kaçak ampul getirmiş, bir tane tezgahtar orada ampul satıyor, ondan biraz ampul alalım. Türkiye'nin 1970'li, 1980'li, 1990'lı yıllarına ışık tutmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

BİR YERE VARAMAYIZ Enerji, çevre politikalarında AK Parti'nin yaptığı hizmetlerin ortada olduğunu belirten Milletvekil Yılmaz, "Samsun'da yirmi yıla yakın belediye başkanlığı yaptım. Belediye başkanıydım, modern bir çöp istasyonu yapalım dedik. Çünkü eski vahşi döküm alanı şehri müthiş bir şekilde tehdit ediyor, metan gazı patlamaları oluyordu. Seçilen çöp istasyonu yerini de Avrupa Yatırım Bankası'nın bana önerdiği müşavirler belirlemişti. En yakın yerleşim alanına 700 metreden daha yakında olamazdı. Çöp istasyonunu yapmak üzere krediyi bulup inşaata başladığımız gün, o zamanın bir muhalif partisinden milletvekili köylüleri topladı, bu çöp istasyonunu buraya yaptırmayız diye orada miting yaptı. Benim aleyhimde Samsun'da kampanya yürüttü. Türkiye'nin bu mücadelesinde iyi şeyleri konuşmak doğru olur, geçmişe gidip de böyle "Şu şöyle yaptı, bu böyle yaptı" gibi göndermelerle bir yere varamayız" diye konuştu.