Samsun Milletvekili Erhan Usta, 'Asgari Ücret Temmuz'da Güncellenmeli' İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, asgari ücrete temmuz ayında tekrar güncelleme yapılması gerektiğini söyledi

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, enflasyon artışının sürmesi halinde ekonomik sorunların artacağını belirterek, "Asgari ücrete temmuz ayında güncelleme yapılması gerekiyor" dedi.

"HIZLI BİR ENFLASYON YAŞAYACAĞIZ" Tv100 ekranlarında yayınlanan Pınar Işık Ardor’un sunduğu Pazar Siyaseti programına konuk olan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, gündeme ilişkin bulundu. "İYİ Parti olarak 5 Kasım'da bir önerge ile asgari ücretin 4 bin lira olması gerektiğini söylemiştik" diyen Usta, "Bizim bile söylediğimiz rakamın üzerinde verildi. Ama bizim bunu söylediğimiz zamanki ekonomik konjonktür ile şimdiki çok farklı. Bu ayın sonunda TUİK çok baskılama yapmazsa yüzde 10 civarı bir enflasyon göreceğiz neredeyse. Asgari ücret güzel bir artış oldu ama eğer yüksek bir enflasyon yaşayacaksak kaşıkla verdiğini kepçe ile alacak. O yüzden önerimiz, temmuz ayında tekrar güncelleme yapılmalı. Diğer türlü bu asgari ücret tatminkar olmaz. Çünkü hızlı bir enflasyon yaşayacağız. " ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.