AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, iklim değişikliğinin önemli bir konu olduğunu belirterek "İklim değişikliğinin bir aşısı yok o yüzden artarak devam edecek. O yüzden gençlere sesleniyorum; Her birimiz dünya için iyileştirici birer aşı olabiliriz" dedi.

WhatsApp Image 2022-03-30 at 18.22.42.jpeg

HEDEF YEŞİL KALKINMA DÖNEMİ

İklim değişikliğine karşı farkındalığın yaratılacağı, sorunların tartışılacağı ve çözümlerin bulunacağı Eko İklim Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi Ankara’da başladı. Dünya'nın ilk 'Ekonomi ve ilkim Değişikliği Fuarı'na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu 2053 hedeflerinden birinin et sıfır emisyon hedefi olduğunu belirterek, "Biz bu süreci süreci aynı zamanda yeşil kalkınma dönemi olarak da adlandırıyoruz. Bu hakikaten en çok çocuk ve gençler için önemli" dedi.

WhatsApp Image 2022-03-30 at 18.22.39.jpeg

"192 MİLYON İKLİM MÜLTECİSİ"

"Yalnızca 1 insan alışkanlığını değiştirse çok şey değiştirmiş olabiliyor" diyen Karaaslan, "Dünyayı kirlettik. Bunu biz yaptık. Dünya yoğun sanayileşme ile birlikte kirletildi. Dünyadaki denge bozulmaya başladı. İklim değişiyor. Eğer ülkeler ve biz değişmezsek, her birimiz alışkanlıklarımızı bu değişim ağır bedellerle sonuçlanacak.

İklim sadece çevreyi değil. Hem ekolojik hem de ekonomik anlamda bir çok etkisi var. Ekonomiden sosyolojiye, siyasete, şehirleşmeden enerjiye, tarıma ve insanlığa yani Tüm canlı varlığını ilgilendiren bir mesele. Bu değişim çok hızlı. Olması beklenenden çok daha hızlı yaşıyoruz. 20 yıl içinde 192 milyon insanın iklim mültecisi olması bekleniyor. Önlem almalıyız. İklim değişikliğinin bir aşısı yok o yüzden artarak devam edecek. O yüzden gençlere sesleniyorum; Her birimiz dünya için iyileştirici birer aşı olabiliriz. Bunu birlikte yaparsak başarıya ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

WhatsApp Image 2022-03-30 at 18.22.45.jpeg