AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, ilçelerin muhtarlar dernek başkanlarıyla çok verimli bir toplantı geçirdiklerini belirterek, sorunları ve çözüm bekleyen konuları istişare ettiklerini söyledi.

Karaaslan, Samsun'da gerçekletirdiği bir dizi program kapsamında 17 ilçenin muhtarlar dernek başkanlarıyla buluştu.

"DOĞRU ÇÖZÜMLER GELİŞTİRİYORUZ"

Gerçekleşen buluşmada Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı. Toplantıda muhtarlar Karaaslan'a öneri ve taleplerini anlattı. Talepleri ve sorunları dinlemek amacıyla muhtarlar dernek başkanları ile buluştuklarını kaydeden Karaaslan "Bugün muhtarlar dernekleri başkanlarımızla buluştuk. 17 ilçemizden gelen başkanlarımızla gerçekten çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bizler muhtarlarımızla bir araya gelmeyi sık sık onlarla istişare etmeyi çok önemsiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, 20 yıl içerisinde özellikle muhtarlarımıza çok farklı bir noktada onların da devlet yönetimi mekanizması içerisinde seslerinin ne kadar önemli olduğunu ve değerli olduğunu hissettirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız bugüne kadar 52 kez muhtarlarımızla bir araya geldi. Dolayısıyla bugün demokrasinin en temel taşı olarak nitelendirdiğimiz, sokağın sesini en doğru şekilde bizlere yansıtan muhtarlarımızın Samsun'da da her daim istişare mekanizmamızın en önemli parçalarından biri olduğunu biliyoruz. Toplantımız çok verimli geçti. İlçelerin taleplerini, sorunlarını ve çözüm bekleyen konuları istişare ettik birlikte. Tabi sadece merkezimizde gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızı değil aynı zamanda ilçelerde ve mahallelerde bire bir yaptığımız görüşmelerde bizim için siyaset kurumunun en önemli beslendiği kaynak diyebilirim. Bunu doğru yaptığımızda da şehrin sorunlarını çok doğru tanımlayıp, yine doğru çözümler geliştirebiliyoruz" dedi.

"TOPLANTILAR DAHA SIK YAPILMALI"

Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk de bu tür buluşmaların daha sık olması gerektiğini belirterek "Bugün ilk defa muhtarlar dernek başkanları toplandı. Samsun'un mahalle sorunlarını ve mümkün olduğunca çok genel konulardan bahsetmeye çalıştık. Tabi gönül ister ki bu toplantılar biraz daha sık yapılsın. Önemli olan iletişimi güçlü tutmak. Bu toplantıda 17 ilçenin muhtarlar dernek başkanlarıyla beraber sorunlarımızı ve söylemek istediklerimizi dile getirdik" şeklinde konuştu. 

Haber Kaynak: Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.