İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Artan ulaşım fiyatları ile gençlerin bırakın dünyayı gezmelerini; bayramda memleketlerine gitmeleri bile lüks oldu" diyerek, eleştirilerde bulundu.

WhatsApp Image 2022-04-13 at 17.02.29.jpeg

'AİLELERİNİN YANINA GİDEMİYORLAR'

Yaşar'ın dar gelirli ailelerin, öğrencilerin, çalışanların; yüksek bilet fiyatları nedeniyle, şehirlerarası seyahat yapamamalarının gerekçelerinin araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla vermiş olduğu araştırma önergesi, TBMM Genel Kurulu'nda Cumhur İttifakı'nın oylarıyla reddedildi. Akaryakıt zamlarının ardından ulaşıma gelen zamlar ile artık seyahatin bile imkansız hale geldiğini söyleyen Yaşar, "Ekonomideki kötü gidişat, yapılan yüksek zamlar, kur ve enflasyon artışları ülkemizde her alanda kendisini iyice göstermeye başlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanı 'Gençlerimiz gezsin, dolaşsın' diyor ama özellikle son dönemde ulaşıma yapılan zamlarla beraber gençlerimizin; artan uçak bileti fiyatları karşısında bırakın dünyayı gezmeleri, ailelerinin yaşadıkları şehirlere ve memleketlerine gitmeleri bile imkansız hale gelmiştir. "dedi.

BAYRAM ÖNCESİ İNDİRİM ÇAĞRISI

Akaryakıt zammına bağlı olarak şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarının yüzde 20 ile 30 arasında zamlandığına değinen Yaşar; konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Bayram öncesi gençlerimizin; hiç değilse, bayramda el öpme usulünü yerine getirmesi için bilet fiyatlarının düşürülmesi, KDV'de ve akaryakıt fiyatlarındaki KDV ve ÖTV'de indirim yapılması gerekmektedir. "

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.