Samsun Protestan Baptist Agape Kilisesi Pastör'ü Orhan Pıçaklar Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlayan Fransa'nın saygısızlık yaptığını belirterek devlet başkanını kınadı.


DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL 'SAYGISIZLIK'

Samsun Protestan Baptist Agape Kilisesi Pastör'ü Orhan Pıçaklar yağtığı açıklamada, "Biz Hristiyan’lar için “Hristiyanlar üç Tanrı’ya inanıyor, İncil değiştirilmiştir” gibi doğru olmayan şeylerin iddia edilmesi Hristyanları üzdüğü gibi farklı bir dinin  mensupları tarafından kendi peygamberinin tasviri bile kabul edilmeyip yasak olduğu yerde o dinin Peygamberinin karikatürünü yayınlamak inanç özgürlüğü, düşünce özgürlüğü vs değil direk saygısızlıktır. Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron'u kınıyorum" dedi.  

NE OLMUŞTU?

Fransa'da hükümetin İslam'a yönelik ahlaksız saldırıları uzun süredir dünya gündeminde yer almaya devam ediyor. Fikir ve inanç özgürlüğü olarak savunulan Charlie Hebdo'nun karikatürleri, Fransa'da devlet dairelerine yansıtılmış,tüm dünyada Müslümanlara açılan savaş olarak adlandırılmıştı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamaları bakanların İslam düşmanı beyanlarının ardından Fransa'da devlet dairelerinde ahlaksız karikatürler gösterime sokulmuştu.

Fransız Charlie Hebdo dergisi tarafından yayınlanan ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler, geçtiğimiz gece Montpellier ve Toulouse şehirlerinde devlet kurumlarına ait binalarda gösterildi. İslam'a yapılan ahlaksızca saldırıları fikir özgürlüğü olarak sayan yetkililer açıkça adeta Müslümanlara savaş ilan ettiği şeklinde yorumlandı