Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, "Üç gün önce ete 7 liralık bir zam geldi. Zam gelecek diye üretici şu an malını saklıyor. O yüzden birazda et sektöründe sıkıntı var" dedi.

'İŞLER DURGUN'    

Ete 3 gün önce 7 liralık bir zam yapıldığını dile getiren Şen şunları söyledi: "İşler durgun. Üç gün önce ete 7 liralık bir zam geldi. Zam gelecek diye üretici şu an malını saklıyor.  O yüzden birazda et sektöründe sıkıntı var. Şu an kıyma 150 lira, 160-170 arası kuşbaşı, bonfile gibi et grubu 200 lirayı geçti. Zam gelmeden önce karkas 108-110 lira arasında seyrediyordu. Şu an 117 ila 120 lira civarında seyrediyor. Bundan dolayı da besici hayvanlarını zam gelecek diye hayvanları bekletiyor."

SÜREÇ SIKINTILI

Kasapların da vatandaşların da sıkıntılı bir süreçten geçtiğini dile getiren Şen, "118-120 liradan karkas etin kesimi yapılıyor. Bu da 160-170 liradan aşağıya kıyma veremeyeceğiz anlamına geliyor. Vatandaş açısından bizim açımızdan sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. İnşallah, normale döner diye bekliyoruz. Bakalım ne olacak. Tabi böyle gitmez. Bir rayına oturur. Tabi şu da var etin bir kilosu 150 lira, peynirin kilosu 200 liraya yakın. Bununla kıyaslarsak çok da pahalı değil. Ama gündeme çok geliyor" dedi.

Haber Kaynak: Pakize KABAK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.