Jeoloji Mühendisleri Başkanı Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, Samsun'un Kuzey Anadolu fay hattına çok yakın bir yer olduğunu ve olası deprem durumunda ili ve ilçelerin bir çoğunu diret olarak etkileyebileceğini belirterek, alınması gereken önlemlerle ilgili belediyelere çağrıda bulundu.

"ZEMİNE BARIŞIK YAPILAR OLMALI"

Zemin etütlerinin öneminden bahseden Yılmaz" Zeminle barışık yapılar ürettiğimiz sürece bu depremlerin zararını en az şekilde hissedebiliriz. Normalde yapılarımızı düzgün yaparsak ve zemine uygun yapılaşma yaparsak depremin zararını en az şekilde hissedeceğiz" şeklinde konuştu. 

"EN BÜYÜK SORUMLULUK ONLARIN"

Yılmaz, parsel bazında yapılan zemin etütlerinin sonucuna göre yapılaşmaya gidilmesi ve belediyelerin denetleyici olması gerektiğini belirterek, "En büyük sorumluluk ruhsat veren belediyelere düşüyor. Çünkü yerleşime uygunluğu tanımlanan alanlarda yapılaşmaya gidilebilir. Yapacağımız parsel bazında zemin etütlerinin sonuçlarına göre yapılaşmaya izin verilir. Yani belediyeler bu durumu mutlaka önemsemeli. Yerinde denetim yapıldıkça sorunlarla karşılaşmayacağız. Prosedürde ne gerekiyorsa yapılmalı aksi takdirde zeminin sağlam olmasının o yapının da sağlam olacağı anlamına gelmez" dedi.

Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.