Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından organize edilen fuar, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi destek ve iş birlikleri ile düzenlendi. Tüyap Samsun Fuar Merkezi’nde 2 salon ve fuaye alanında alanda 83 firmanın katılımıyla gerçekleşen fuarda inşaat ve yapı teknolojilerine ilişkin ürün ve hizmetler geniş bir yelpazede sergilendi. 

"ZİYARETÇİLERİN YOĞUN İLGİSİ VARDI"

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir, bu sene altıncısını düzenledikleri fuarın inşaat ve yapı sektörlerinin bölgedeki yatırımlarına olumlu ivme kazandırdığını belirtti. Fuara katılımcı ve ziyaretçi ilgisinden memnun olduklarını belirten Gökdemir, şöyle konuştu: 

“Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına olumlu katkılar sağlayan ticari fuarlara ev sahipliği yapan Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlediğimiz fuara inşaat ve yapı sektörlerinde faaliyet gösteren önemli firmalar katıldı. İnşaat ve yapı teknolojilerine ilişkin ürün ve hizmetler dört gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Bölgenin beklenen buluşması haline gelen fuar bu sene 19,361 ziyaretçiyi ağırlayarak, ziyaretçiler inşaat sektöründe ihtiyaç duyulan ürün, malzeme ve teknolojiler ile tanışarak verimli iş görüşmeleri yapılmasına, bu sektörlerde bölge yatırımlarına da ışık  tutacak ticari bağlantıların yapılmasına olanak sağladı.”

"KATILIMCI FİRMALARLA BİR ARAYA GELDİ"

Dört gün boyunca, inşaat ve yapı sektörlerinin nabzının Samsun’da attığını belirten Gökdemir, “Ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip yapı sektöründeki tüm yeniliklerin, gelişmelerin ve ürünlerin sergilendiği fuar, sektördeki gelişme ve yeniliklerden haberdar olma, sektör içinde durum analizi yapabilme, müşterilerle bir araya gelebilme, bayilik verme, mevcut bayilerle ilişkileri geliştirme gibi birçok imkanı sunarken mimar, mühendis, müteahhit, kamu kurumları ve yatırımcı kuruluşlar ile nihai tüketicileri ve yurt dışından Gürcistan, Irak, Sudan, Ürdün, Lübnan, Kamerun, Tunus, Fas, Pakistan, Filistin, Azerbaycan ve Mısır’dan gelen alım heyetleriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

ETKİNLİKLERE BÜYÜK İLGİ

Fuar kapsamında Güneş Enerjisi Santrallerinden, Yenilikçi Cephe Sistemleri Akıllı Malzemeler ve Uygulamalarına, Yeşil Binalar ve Sürdürülebilirlik Sertifikasyon Sistemlerinden Enerji Etkin Bina Tasarımına kadar çok çeşitli konular sektör uzmanları ve akademisyenler tarafından masaya yatırıldı, bu konulardaki bilgi ve deneyimler sektör ilgilileri paylaşıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.