SAMSUN'DA VAKALAR YÜZDE 90 AZALDI

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, kentte vaka sayılarının son bir ayda yüzde 90 oranında azaldığını belirterek, "Bu tablo devam ederse Kovid-19'a grip muamelesi yapacağımız günlerin yakın olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

WhatsApp Image 2022-03-31 at 12.53.27.jpeg

"GÜZEL GÜNLER YAKIN"

İldeki pandemi sürecinin son durumu ve vaka sayıları hakkında bilgi veren Oruç, “İlimizde Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın koordinasyonunda yürüttüğümüz etkili aşı çalışması ve omicron varyantının gücünü kaybetmeye başlamasıyla birlikte, vaka insidans hızımız bir ay içinde yüzde 90 oranında azalarak, yüz binde 1606,32’den 198,36’ya kadar geriledi ve gerilemeye devam ediyor. İl genelinde pozitif vaka sayımız günlük 3 bin 500’lerden dün itibariyle 200’lü rakamlara kadar düştü. Bu azalış tablosu devam ederse, Kovid 19’a grip muamelesi yapacağımız, güzel günlerin yakın olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

"YOĞUN BAKIMLAR BİRER BİRER KAPANIYOR"

"Bu sevindirici tablo sonucunda, Kovid nedeniyle hastanelerimizin servislerinde ve yoğun bakımlarında tedavi gören hastalarımızın sayısı da bir hayli azaldı" ifadelerini kullanan Oruç, "Bir ay öncesinde, Kovid nedeniyle hastanelerimizde 200’e yakın hastamız yoğun bakımlarda tedavi görürken, bu rakam 40’lara kadar düştü. Aynı şekilde bir ay önce Kovid nedeniyle servis koşullarında tedavi gören hasta sayımız 800’e yakınken, bu hafta itibariyle bu rakam 150’lere kadar geriledi. İlçe hastanelerimizde neredeyse hiç yoğun bakım tedavisi gören ya da entübe hastamız kalmadı. Artık Kovidli hastalarımıza ayırdığımız servislerimizi, yoğun bakım bölümlerimizi birer birer kapatıyor, eski fonksiyonlarına geri döndürüyoruz" diye konuştu.

SAMSUN'DA VAKA SAYILARINDA SON DURUM

Oruç son olarak sözlerine şunları ekledi:

"Dün itibariyle il merkezindeki kamu hastanelerimizde ağır hastalık tablosu içinde, entübe durumda sadece 13, ilçelerimizde ise 5 hastamız var. İnşallah, bir an önce bu hastalarımızı da iyileştirip, sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşturmak ve ağır hasta sayımızı sıfıra indirmek istiyoruz.

Kovid-19’a karşı toplum olarak, elbirliğiyle beraber sürdürdüğümüz büyük mücadelede, aşının bize kattığı güçle, bu hedefin artık çok uzağında değiliz. Halkımızdan sağlık çalışanları olarak, tek ricamız, bu son adımda, büyüklerimizi koruma adına bir süre daha dikkatli ve sabırlı olmaları. Umarız son bir gayretle, mübarek Ramazan ayını ve 2022 yılını koronanın üzücü gölgesi üzerimizde olmadan geçireceğiz.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.