İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz: “Samsun ve ilçemiz için hep birlikte çalışacağız” İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz: “Samsun ve ilçemiz için hep birlikte çalışacağız”

SAMSUN'DA EKİPLER SAHADA

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, ilkokullarda görevli öğretmenlere ağız ve diş yaralanmalarında meydana gelebilecek travmalarda yapılması gereken ilk yardım konusunda eğitim vererek, öğrencilere de hijyene yönelik bilgilendirmede bulunuyor. 

TEKNİKLER ÖĞRETİLDİ

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, programları çerçevesinde okullardaki öğretmen ve öğrencileri bilgilendirmeye devam ediyor. Diş hekimleri sağlıklı ve doğru diş fırçalama tekniklerini, hekimler genel hijyen konusunda dikkat edilmesi gerekenleri öğrencilere anlatıyor. Öğretmenlere de ağız ve diş konusunda ilk yardım eğitimleri veriliyor. Bu kapsamda İlkadım ilçesindeki Malazgirt İlkokulu'nda İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dt. Nimet Özatkan, öğretmenleri ağız ve diş yaralanmalarında meydana gelebilecek travmalarda yapılması gereken ilk yardım konusunda bilgilendirdi, öğrencilere ise sağlıklı ve doğru diş fırçalama tekniklerini öğretti. Dr. Kübra Şahin ise öğrencileri genel hijyen eğitimi vererek, merak edilen soruları yanıtladı. 

İLK YARDIM EĞİTİMLERİ VERİLDİ

Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı biriminden Dr. Özden Bozkurt, "Öğretmenlere acil durumlarda meydana gelebilecek travmalarda ilk yardım eğitimi verdik. Çocukların en hareketli dönemleri 6-12 yaş dönemleridir. Çocuklarımızın toplu olarak bulunduğu alanlarda yapılan çalışmalar göstermiştir ki travmaların, çocuk yaralanmalarının, düşmelerin en çok etki ettiği bölge ağız içi dişlerdir. Bu konuda öğretmenlerimize ilk yardım konusunda neler yapabileceklerine yönelik etkili bir eğitim program düzenledik. Ayrıca çocuklarımıza mikroplarla oluşan ağız ve diş hastalıklarının kaynağı olan hijyen konusuydu. Hijyen konusunda çocuklarımıza onların anlayabileceği düzeyde eğitimler verdik" dedi.

Okul idarecileri ,İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve personeline verdikleri eğitimlerden dolayı teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.