Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, toplumun temelini oluşturan ailelerin mutlu olduğu takdirde bütün insanlığın mutlu olacağı amaç ve gayesiyle İslam'ın her konuda güzelliği emrettiğini, her türlü şiddeti de yasakladığını söyledi.

İl Müftülüğü tarafından "Ailenin Korunması, Şiddetin Önlenmesi" başlıklı panel düzenlendi.  
Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun katkılarıyla hazırlanan panelin oturum başkanlığını İl Müftüsü Çakır yaparken; Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mahmut Dilek, Diyanet İşleri Uzmanı Samet Yaman ve Sosyolog İlknur Gobel panelist olarak katıldı. 

Samsun'da şaşırtan olay! Meyve suyu kutusunun içine gizlemişler Samsun'da şaşırtan olay! Meyve suyu kutusunun içine gizlemişler

AİLENİN ÖNEMİ

Çakır, İslam'da ailenin korunmasına ayrı bir önem verildiğini altını çizen Çakır, "Toplumun temelini oluşturan aileler mutlu olduğu takdirde bütün insanlığın mutlu olacağı amaç ve gayesiyle İslam, her konuda güzelliği emretmiş, her türlü şiddeti yasaklamıştır. Yaratılanı Yaratandan ötürü sevin mesajını bize vermiştir. Bunun da en önemli uygulanacağı alanların başında aile kurumu gelmektedir” dedi. 

BOŞANMA MEŞRUDUR

"İslam da Boşanma Prosedürü ve Boşanma Ahlakı" konusuyla söz alan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mahmut Dilek de, "Şiddeti en fazla gördüğümüz nokta boşanma hadiseleridir. İslam evliliğin ahlaka ve dini naslara uygun olarak bitirilmesini öngörür. Boşanmaya mecbur kalındığında istisnai olarak hısımlığı hasımlığa çevirmeden başvurulması dinimizce sevilmese de meşru görülmüştür" diye konuştu.

MERHAMET VURGUSU

İkinci panelist olarak "Aile içi Şiddetin Önlenmesinde Dini Referanslar" konusunda konuşan Din İşleri Uzmanı Samet Yaman ise, "Aile dünya yükünü beraber sırtlandığımız bir müessese. İslam da aile bireylerinin birbirlerine merhametle, adaletle davranması emredilir. Merhamet acımak değil, acıtmamaktır.  Efendimizin ahlakıyla ahlaklanmamız, çocuğumuza, eşimize, yaşlılarımıza empati duygusuyla yaklaşmamız gerekir. Şiddetin kul hakkı olduğunu unutmayalım" ifadelerini kullandı.

ŞÖNİM'DEN BAHSETTİ

Panelde konuşan Sosyolog İlknur Gobel de, kadına yönelik şiddetle mücadelede Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezlerinin (ŞÖNİM) fonksiyonu ve hizmetlerinden, şiddet türlerinden bahsetti. Gobel "Anlaşıldığımızı hissettigimizde öfkelenmeyiz. İletişim kurarak duygu ve düşüncelerimizi paylaşabiliriz." dedi.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.