İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Kanal S ekranlarından öğrenci ve velilere çağrıda bulunarak, gerekli hazırlıkları tamamlandığını tedbir ve önlemlerin alındığını belirterek, "Milli Eğitim camiası olarak büyük bir heyecanla öğrencilerimize kavuşmayı bekliyoruz. Gerekli hazırlıklarımızı da bu noktada tamamlıyoruz. Tüm önlemler ve tedbirler en üst düzeyde olacak" dedi. 

TEDBİRLER EN ÜST DÜZEYDE

Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'de deneyimli eğitimci Davut Numanoğlu'nun sunduğu Eğitime Dair programının konuğu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar oldu. Ağar, 12 Eylül'de başlayacak 2022-2023 eğitim öğretim yılı için yapılan hazırlıklar hakkında bilgiler verdi. Ağar, "12'sinden itibaren öğrencilerimiz okullarında bulunacaklar. Milli Eğitim camiası olarak büyük bir heyecanla öğrencilerimize kavuşmayı bekliyoruz. Gerekli hazırlıklarımızı da bu noktada tamamlıyoruz. binalarımızın hazırlık durumu, servis araçları tamamlanırken, güvenlik önlemleri ve tedbirini en üst düzeyde olacak" diye konuştu.  

ÖĞRENCİLERE YARDIMCI KAYNAK DESTEĞİ

Bu yıl öğrencilerin, ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynaklarla da destekleneceğini hatırlatan Ağar, "Uzun süredir ders kitapları, okullar açıldığında sıralarında hazır halde öğrencilerimizle buluşuyor. Milli Eğitim Bakanlığı, ilk defa geçen dönem öğrencilerimize yardımcı ders kitabı ve kaynağını da göndermiş oldu. ilk defa bu sene öğrencilerimiz okula başladıklarında, sıralarının bir tarafında ders kitaplarını, diğer tarafında ise yardımcı kaynaklarını görecekler. 2 milyon 285 bine yakın ders kitabı 1 milyon 400 bine yakın yardımcı ders materyali öğrencilerimizi bekliyor. Bunun anlamı çok büyük. Bu aynı zamanda eğitimde fırsat eşitliğine hizmet ediyor, bir taraftan standartlaşma getiriyor. 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize 14-15 farklı kaynaktan kitap vermiş olabileceğiz. Öğretmenlerimizin standartlar çerçevesinde eğitimdeki kalitesini yükseltme, onlara yardımcı olma, onların ders içinde ve sınıf içinde materyal desteğini sağlama noktasında çok önemli kaynak. Kitaplarımızın içeriği ve kalitesi oldukça yüksek. Öğrencilerimize ve velilerimize şunu net şekilde söyleyebiliriz. Hem kitaplar noktasında hem kaynaklar noktasında yıl boyunca öğrencilerimizi destekleyeceğiz. Kasım ayı itibarıyla daha geniş kapsamlı yardımcı ders kaynağı öğrencilerimize ulaştırılacak. Hiçbir öğrencimiz kitap ve yardımcı kaynak aramayacak" ifadelerini kullandı. 

'ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 90'I İSTEDİĞİ OKULA YERLEŞTİ'

Samsun'da öğrencilerin 90'unun üzerinde birinci tercihine yerleştiğini ve bunun çok önemli olduğunu kaydeden Ağar, "Öğrencilerimizin istedikleri okula yerleşmesi bizim temel hedefimizdi. Bunu da Samsun'da yüzde 90'nın üzerinde yerleştirmeyle başardık. Samsun'da ayrıca öğretmen doluluk oranı tam. İlimizin bütününde öğretmen ihtiyacımız bulunmuyor" şeklinde konuştu.

EĞİTİME YATIRIM DAMGASI

Ağar, Samsun'da gerçekleştirilen eğitim yatırımları hakkında ise şunları söyledi:

"İlimize yaklaşık 3 yıl içinde 202 binanın yatırımı gelmiş. Bunlarımızın bazıları yeni, bazıları da güçlendirilmesi gereken, bazıları da kapsamlı bir şekilde tadilata giren binalar. Bu noktada Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı öncülüğünde, kurum ve kuruluşlar ciddi bir emek sarf ediyor. 3 yıl içinde 35 okulun inşaatı tamamlandı. 31 okulumuzun deprem güçlendirme çalışması tamamlandı. Okullarımızın donanım ve kalitesi çok yüksek. Bu süreçte öğrencilerimiz çok fedakarlık yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Velilerimizin ve öğrencilerimizin sağ duyusuyla okullarımızın büyük bir bölümü seneye tamamlanacak. Öğrencilerimizde hem daha nitelikli hem de daha güvenli okullarda eğitimlerine devam edecek." 

'HER ZAMAN YANLARINDAYIZ'

Her zaman öğrencilerin ve öğretmenlerin yanında olduklarını kaydeden Ağar sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Yıl içinde öğretmen odalarında daha fazla bulunmak için programlarımız olacak. Sorun, talep ve önerileri dinleyeceğiz. Her zaman öğretmen ve öğrencilerimizin yanında olduğumuzu daha çok hissettireceğiz. Öğretmenlerimizden aldığımız destekle, Samsun'daki eğitimi daha artıracağız." 

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.