Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği tarafından yürütülen "Tedbir Elimizde" projesi kapsamında polis ekipleri, hırsızlık suçunun önlenmesi amacıyla alınabilecek tedbirler hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

"ÇOK GÜZEL YARDIMCI OLDULAR"

Asayiş Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bilgilendirmede ayrıca Kadın Destek Uygulaması da (KADES) tanıtıldı. Yapılan bilgilendirmeler konusunda ekiplere teşekkür eden Nezaket Şimşek: "Dolandırıcılık, hırsızlık hakkında çok güzel bilgilendirdiler. 'Telefonları açmayın' dediler. 'Bir şeyler istiyoruz diyenlere inanmayın, direkt bizi arayın' dediler. Öyle bir şey de olduğu zaman 112'yi arayacağım. Şu an bir mesaj geldi. Dolar gelmiştir şu link bu link... Ben emekli değilim. Dolar hesabım zaten yok. Kredi kartım hiç yok. İnternetten zaten hiç alışveriş yapmam. o yüzden pek inanmadım. Sağ olsun memur arkadaşlar yardımcı oldular. Ben de sildim mesajı. Bilgilendirmeye uyacağım" dedi. 

"İYİ Kİ VARLAR"

KADES'in çok önemli bir uygulama olduğunu ve tüm kadınların telefonlarına indirmesi gerektiğini belirterek Ayşe Baba isimli vatandaş ise şunları söyledi:
"KADES'i tüm kadınların telefonuna indirmesi lazım. Sapığı, hırsızı, katili var.  Polis hemen yanında. Polis halk için çalışıyor. Ben onlara teşekkür ederim. Bundan güzel bir şey var mı? Bütün kadınların, Samsun değil Türkiye genelinde bekarı evlisi fark etmiyor bunu indirmesi lazım ki o gücü kendinde hissetsin. Başınızda her şey olabilir. Ama buna bastığınızda yanınızda güvende hissedebileceğiniz bir kuruluş var. O da Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Müdürlüğü. Bundan güzel bir kuvvet yok. Ben onları çok seviyorum. Dualarım onlarla."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.