Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, Demir'i İzaha Davet Etti 'Nedir Bu Hukuk Tanımazlık?' DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i eleştirerek, izaha davet etti

DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'in önce Nuri Asan Tesisleri'ni ardından da Tenis Kulübü'nü hedefine aldığını belirterek, "Plansız ve keyfi görünen bu kararlar ile ilgili yapılan bir ön çalışma yok, proje yok. Samsun halkının görüşünün alınması yok. STK’lar ile istişare yok. Tüm bunlar olmadan hangi gerekçe için bu alanların tavsiyesi isteniyor?" diye sordu.

'GEREKÇESİ NEDİR?' "Plansız ve keyfi görünen bu kararlar ile ilgili yapılan bir ön çalışma yok, proje yok Samsun halkının görüşünün alınması yok, STK’lar ile istişare yok" diyen Türk, "Daha önce Samsunspor Nuri Asan Tesislerinin yıkılması ve yerine Millet Bahçesi yapılması belediyenin gündeminde idi. Tepkiler sonrası bir U dönüşü yapıldı. Fakat belli ki bu kez de Demir, Tenis Kulübü'nü hedefine aldı. Tenis Kulübü'nün kıyı alanında olduğunu söyleyen Mustafa Demir’e hatırlatmak isteriz ki; yine kıyı alanındaki parkı yıkıp terminal yapan da sizsiniz. Tüm bunlar olmadan hangi gerekçe için bu alanların tasviyesi isteniyor. Hem Batıpark’da hem Doğupark’da geniş parklar bahçeler varken bu alanlarda Millet Bahçesi ihtiyacı mı var?" dedi.

'KARARI HİÇE SAYIYOR' Samsun 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, Tenis Kulübü'nün kiracılık sıfatının devam etmesine karar verildiğini hatırlatan Türk, "Demir'in mahkeme kararı onaylanmış olmasına rağmen sürece devam etme gayreti, hukukun üstünlüğü ilkesini hiçe saymaktır. Bu da mevcut durumun şaşırtıcı diğer tarafıdır. Nedir bu hukuk tanımazlık? Adaletin olmadığı yerde güven de olmaz. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın mahkeme kararını hiçe sayıp süreci işletmesi maalesef yeni de değildir. Daha yaşanır, daha gelişmiş bir Samsun için Başkan Demir'i istişareye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.